Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Stihne se rekonstrukce ruprechtické školy? Sedmý srpen je pro nás deadline, řekl náměstek

Sedmý srpen. To je termín, na který teď spoléhá město, škola i rodiče dětí. V ten den totiž stavební firma má předat hotovou stavbu školy na náměstí Míru v Ruprechticích. Stihne se to? Jistota není, vedení radnice ale po kontrolním dnu věří, že to tak bude.

„Sedmého srpna bychom měli mít školu předanou a začne dostěhovávání nábytku,” podotkl náměstek primátora Jiří Němeček. Slovo dostěhování zvolil záměrně, škola totiž bude moci částečně stěhovat už dříve. „Nově přistavěná patra obou budov dostaneme už 30. června, tam tedy stěhování začne už po tomto datu,” vysvětlil.

Termín se protahoval

Hotovo mělo být původně už v květnu, termín se pak ale několikrát i kvůli vícepracem protahoval, až z toho vyšel 7. srpen. „To je pro nás deadline, dál už jít nemůžeme,” uvedl Němeček, který se na stavbě setkal i s vedením stavební firmy při kontrolním dnu.

„Dodavatelská společnost nám jde naroti. Stavba je velmi napjatá, ale z obou stran je velká vůle, aby to dopadlo tak, jak očekáváme,” doplnil. Podle něj firma předá stavbu uklizenou tak, že škola už další úklid nebude muset zajišťovat. „Bude se moci rovnou stěhovat.”

Rekonstrukce školy se prodražila o zhruba devět milionů. „Jedna zeď nebyla ukotvená, dělníci našli trubky, které vedly jinam, než měly vést, ucpaná kanalizace. Takových věcí tam bylo více,” informoval Němeček.

Sedm milionů za provoz v náhradních prostorech

Dalších zhruba sedm milionů stál město samotný provoz školy v náhradních prostorech. „Je v tom stěhování, autobusy, pronájem na univerzitě, nákupy vybavení, obědy v menze, které jsou významně dražší než na základní škole,” vypočítal náměstek Ivan Langr.

I podle něj není možné termín předání překročit. „Když to přeženu, museli bychom učit na ulici, žádné jiné náhradní prostory už nesežeme. Jsme velmi vděční, že jsme na univerzitě mohli být,” dodal.

Autoři | Foto

Štítky náměstí míru, Ruprechtice, škola, rekonstrukce, Jiří Němeček, Ivan Langer

Stihne se rekonstrukce ruprechtické školy? Sedmý srpen je pro nás deadline, řekl náměstek  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.