Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Školáci z Liberecké v Jablonci zahájí školu o dva týdny později

S dvoutýdenním zpožděním zahájí výuku v Základní škole Liberecká v Jablonci nad Nisou. Důvodem je modernizace dílen a učeben přírodních věd a jazyků. Na projekt za bezmála 21 milionů korun získal Jablonec dotaci z evropských fondů. Už loni se podařilo učebny modernizovat v Základní škole Mozartova, pro ZŠ Liberecká se tehdy nenašel dodavatel. Práce se tak přesunuly na letošní rok. Skončit by měly v příštím týdnu, škola pak bude mít týden na to, aby učebny a kabinety připravila. Výuka začne 16. září.

ZŠ Liberecká patří se svými zhruba 660 žáky k největším školám v Libereckém kraji. Z velké části byla postavena v 70 letech minulého století. Město postupně investuje do její modernizace, v minulých letech se dočkala zateplení a výměny oken a dveří. Loni dostala škola novou družinu pro 60 dětí poskládanou z kontejnerů, která přišla na 11 milionů korun. V letošním roce vedle modernizace učeben za zhruba deset milionů investovalo město také do oprav toalet.

„Rekonstruují se dílny, budou mít nové vybavení od podlah a stropů včetně nového nábytku. Modernizují se učebny chemie, fyziky a přírodopisu včetně vybavení i techniky a také kabinety. Atrium v prvním patře se využilo pro vestavbu nové učebny jazyků. Bude tam moderní vybavení a také kabinet," popsal rozsah prací ředitel Jiří Čeřovský. Stavbaři na to dostali jen prázdniny a první zářijový týden. Podle Čeřovského se upravovalo i atrium školy, kde chtěly mít děti venkovní prostor, kde by mohly trávit čas o přestávkách. Úpravu prodělal také vstup do nové družiny.

Práce na ZŠ Liberecká ale nejsou jedinou stavební akcí v jabloneckých školách. Na projekty za více než 90 milionů korun získalo město zhruba 60 procent potřebných peněz z evropských a státních fondů. Nejrozsáhlejší je rekonstrukce Základní školy Kokonín, kde budou obnoveny dvě ze tří budov. Na projekt za 38,3 milionu korun získal Jablonec 21 milionů z dotačních programů. „Práce jsou rozdělené do dvou let," řekla mluvčí magistrátu Jana Hajná. Modernizací mají za sebou mimo jiné také učebny přírodních věd v Základní škole Pasířská na Žižkově Vrchu.

Autoři | Foto Město Jablonec

Štítky školy, jablonec, liberecká, učebna, Jablonec nad Nisou, základní škola, Liberecký kraj, projekt, Jiří Čeřovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školáci z Liberecké v Jablonci zahájí školu o dva týdny později  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.