Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Výuka ve Frýdlantu začne kvůli koronaviru u jednoho pracovníka později

Výuka na frýdlantských základkách začne se zpožděním. Důvodem je doporučené Krajské hygienické stanice, jelikož se u jednoho z pracovníků potvrdil koronavirus. Výuka by tak měla začít nejdříve 9. září.

„Uzavření se týká pouze pracovišť základní školy v ulicích Purkyňova, Husova a Bělíkova, včetně školních družin. Netýká se mateřských škol, dětské skupiny Koťata ani pracoviště základní umělecké školy. Do středy 9. září nebude tedy bohužel možné zajistit péči o mladší děti ve školní družině. Do otevření školy nebude zajištěna ani strava žáků ve školní jídelně," uvedl na stránkách školy její ředitel Petr Kozlovský.

Důvodem preventivního opatření je podle Ramzera to, že s nakaženým byla v kontaktu velká část pracovníků základní školy. V následujících dnech proběhne testování kontaktů tohoto pracovníka. Na základě výsledků testů pak hygienici rozhodnou o dalším postupu.

V Libereckém kraji se podle informací z krajské hygienické stanice aktuálně z covidu-19 léčí 124 lidí, zhruba polovina na Liberecku. Podle aktualizovaných údajů ministerstva zdravotnictví od začátku pandemie testy v kraji nákazu prokázaly u 581 lidí, většina se ale uzdravila. Komplikacím spojeným s novým koronavirem v kraji podlehlo pět seniorů, kteří ale měli jiná závažná onemocnění. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) očekává, že počty nakažených na podzim dál porostou.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto město Frýdlant

Štítky ČR, školy, správa, koronavirus, základní, Frýdlant, COVID-19, Krajská hygienická stanice, Liberecký kraj, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Adam Vojtěch, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výuka ve Frýdlantu začne kvůli koronaviru u jednoho pracovníka později  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.