Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Testy pracovníků ve Frýdlantu byly negativní, škola přesto neotevře

Testy na koronavirus, které u dalších 15 pracovníků Základní školy ve Frýdlantu na Liberecku nařídili hygienici, vyšly negativně. Pozitivní tak zůstává jediný zaměstnanec. Žádné ze tří pracovišť základní školy přesto v úterý výuku nezahájí. Otevřít může škola nejdříve 9. září, pokud opakované testy vyjdou opět negativně, řekl frýdlantský starosta Dan Ramzer (ODS).

Základní škola ve Frýdlantu má tři pracoviště v ulicích Purkyňova, Husova a Bělíkova, kam chodí 925 dětí. Koronavirus prokázal v závěru minulého týdne test u jednoho z pracovníků školy, s nímž byla většina pedagogického sboru v kontaktu. V izolaci či karanténě nakonec zůstává jen 16 zaměstnanců. I když v úterý škola výuku nezahájí, učitelé se budou snažit rodiče a své žáky kontaktovat elektronicky. O zahájení distanční výuky se ale zatím podle ředitele školy Petra Kozlovského neuvažuje.

Aby pomohli rodičům mladších dětí, chtěli ve Frýdlantu zachovat alespoň provoz školní družiny. „Hygienici to ale nepovolili, o děti se tak budou muset postarat rodiče," doplnil starosta. Otevřené budou ale mateřské školy a také dětská skupina Koťata, nový školní rok zahájí podle něj i základní umělecká škola. „Otevřená bude i školní jídelna, která je samostatná," řekl Ramzer.

Karanténa se ve Frýdlantu netýká ani speciální základní školy. Ta zítra výuku zahájí a žáci mohou vstoupit a pobývat ve škole bez roušky. „Vstup rodičů do školy bude omezen, povolen bude v úterý pouze rodičům žáků prvního ročníku a rodičům žáků s autismem. V každém případě ale pro dospělé osoby bude povinnost vstupu do školy pouze s rouškou," uvedla na stránkách školy její ředitelka Jaroslava Smolová.

V Libereckém kraji se podle informací z krajské hygienické stanice aktuálně z covidu-19 léčí 140 lidí, více než polovina na Liberecku. Podle aktualizovaných údajů ministerstva zdravotnictví (MZCR) od začátku pandemie testy v kraji nákazu prokázaly u 592 lidí, většina se ale uzdravila. Komplikacím spojeným s novým koronavirem v kraji podlehlo pět seniorů, kteří měli i jiná závažná onemocnění. Jedinou školou, která v úterý kvůli koronaviru nezahájí výuku, je právě škola ve Frýdlantu.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky školy, správa, koronavirus, základní, Frýdlant, základní škola, COVID-19, Liberecký kraj, Dan Ramzer, ODS, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Testy pracovníků ve Frýdlantu byly negativní, škola přesto neotevře  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.