Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na frýdlantské základce je další nakažený učitel. Otevření školy se ale posouvat nebude

Spojené základní školy ve Frýdlantě mají další problém – druhého nakaženého pedagoga, tentokrát na ZŠ Husova. Kvůli prvnímu případu byl odložen start školního roku na středu 9. září, kvůli druhému onemocnění se zatím nic měnit nebude.

„Pokud nestanoví Krajská hygienická stanice Liberec nebo jiný orgán jinak, školní rok 2020/2021 začne v naší škole ve středu 9. září 2020,“ potvrdil ředitel škol Petr Kozlovský.

Na pracovištích ZŠ Bělíkova a Purkyňova by měla výuka začít prezenčně bez omezení. Na pracovišti ZŠ Husova se rodiče musí připravit na komplikace. „Uděláme maximum pro to, aby byla prezenční výuka zajištěna pro žáky 1. stupně. Pro žáky 2. stupně bude na ZŠ Husova z důvodu nedostatečného počtu vyučujících pokračovat výuka distanční formou,“ dodal ředitel.

Situace se ještě může změnit. Až v pondělí proběhne testování všech osmnácti pedagogů, kteří přišli do kontaktu s nakaženým. „Na základě výsledků testů pak Krajská hygienická stanice LK rozhodne o dalším postupu,“ dodává ředitel školy.

Ohodnoť článek

Foto Město Liberec

Štítky Frýdlant, koronavirus, nakažení, škola, Krajská hygienická stanice, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na frýdlantské základce je další nakažený učitel. Otevření školy se ale posouvat nebude  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.