Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

5 věcí, které jste o učebnicích nevěděli

Že na učebnicích nemůže být nic zajímavého? Nenechte se mýlit, jak vám ukáže liberecký knihkupec Martin Fryč, na začátku nového školního roku si takových zábavných faktů jeho kolegové připomenou hned několik.

1. Každoročně nejprodávanější

Tyto dvě položky se na seznamu žáků a studentů nemění: Školní atlas světa z nakladatelství Kartografia a Matematické, fyzikální a chemické tabulky. To jsou ale na druhou stranu tak nesmrtelné učebnice, ve kterých se ani po letech nic moc nemění, že se v rodinách častokrát mezi sourozenci dědí.

2. Nesehnatelná vydání

Učitelé nemohou mít přehled o všech nových vydáních učebnic, podle kterých své žáky učí, a tak občas předepíší vydání, které už prostě nelze sehnat ani v antikvariátu. Žák se tak musí spokojit s novější učebnicí a doufá, že na straně 34 nebude jiné zadání...

3. Zbytečné fígle nakladatelů

Když už jsme u těch novějších vydání, často vůbec nedávají smysl a stačil by obyčejný dotisk. Například v některých nových učebnicích dějepisu je naprosto totožný obsah jako v předchozích verzích, nicméně jsou označené jako nové, aktualizované vydání a nakladatel je tak může prodávat o deset korun dráž.

4. Nejdražší se netisknou v ČR

Jedněmi z nejdražších, ale zároveň nejžádanějších učebnic jsou bezesporu New Headway a Maturita Solutions pro angličtináře, které vydává nakladatelství Oxford University Press. Jejich cenu zvyšuje licence, která nedovoluje tisknout jinde než ve Velké Británii, aby se zajistila stejná vysoká úroveň obsahu pro studenty angličtiny z celého světa. 

5. U Fryče se hodně ušetří

Může se zdát, že se chtějí připravit o vyšší výdělek, ale je to prostě jenom tak, že se všichni ve Fryčově knihkupectví vždycky snaží zákazníkům pomoci, jak jen to jde. Tak je nejprve pošlou se seznamem do antikvariátu, protože tam je připravena hromada učebnic z předchozích let za nižší ceny. A na nové učebnice, které zákazníci v antiku nepořídí, pak poskytnou se zákaznickou kartou nebo kartou ISIC 10% slevu. To už je hezkých pár korun v kapse!

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Knihkupectví Fryč

Štítky Knihkupectví Fryč, učebnice, škola, Oxford University Press, ISIC, Velká Británie, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

5 věcí, které jste o učebnicích nevěděli  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.