Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Škola ve Frýdlantu má další tři nakažené covidem, přesto otevře

Základní škola ve Frýdlantu na Liberecku má další tři učitele nakažené koronavirem, případů je celkem pět. Ve středu přesto zahájí prezenční výuku na dvou svých pracovištích úplně a na třetím alespoň pro první stupeň, sdělil ředitel školy Petr Kozlovský. V karanténě měla škola 33 ze zhruba 60 pedagogů a asistentů, pro 15 z nich ale dnes skončí.

Základní škola ve Frýdlantu má tři pracoviště v ulicích Purkyňova, Husova a Bělíkova, kam chodí 925 dětí. Před zahájením školního roku se nákaza koronavirem potvrdila u jednoho z pracovníků školy, s nímž byla většina pedagogického sboru v kontaktu. Karanténa byla nařízena 15 učitelům. Všechna tři pracoviště proto zůstala 1. září zavřená a výuka probíhala na dálku, distančně. Provoz chtěla škola zahájit pro všechna tři pracoviště tuto středu, před několika dny ale test odhalil přítomnost koronaviru u dalšího učitele a do karantény tak muselo nastoupit dalších 18 učitelů.

Dnešní opakované testy u učitelů, kteří byli v kontaktu s prvním nakaženým, byly negativní. Ze skupiny 18 pracovníků školy, kteří byli v kontaktu s druhým nakaženým, měli dnes pozitivní test tři. „Ostatní mají sice negativní, každopádně zůstávají v karanténě a měli by se v neděli 13. září podrobit kontrolnímu testu," uvedl Kozlovský. Prakticky to znamená, že pro druhý stupeň na pracovišti v Husově ulici nemůže škola zatím zajistit prezenční výuku. „Pro druhý stupeň na tomto pracovišti bude nadále zajištěna distanční formou. Bude to kombinace online výuky a zadávání úkolů na dálku," řekl ředitel školy. Týká se to asi 200 dětí. Pokud budou nedělní testy u učitelů v karanténě negativní, do školy by mohli spolu se školáky nastoupit nejspíš 15. září.

Škola ve Frýdlantu je jediná v Libereckém kraji, která se kvůli nákaze koronavirem uzavřela celá. U dalších se to většinou týká jen jedné třídy. Minimálně jeden případ nákazy koronavirem se objevil zatím na 11 školách v Libereckém kraji. „Jde o tři střední a osm základních škol," řekla mluvčí Krajské hygienické stanice v Liberci Zuzana Balašová. V Libereckém kraji je 249 základních a středních škol.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky školy, správa, koronavirus, základní, Frýdlant, COVID-19, karanténa, Liberecký kraj, základní škola, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Škola ve Frýdlantu má další tři nakažené covidem, přesto otevře  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.