Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

TULka nabízí nový program Výtvarné umění. Přijme ale jen deset studentů

Do konce listopadu je možné podat si přihlášku na úplně nový program Výtvarné umění - tvorba ve veřejném prostoru na Fakultě umění a architektury. Katedra umění ale přijme jen deset studentů.

Nový program nabídne studium v bakalářském i navazujícím magisterském stupni. Studenti se budou zabývat tématy, jako je veřejná zeleň, městský prostor nebo kulturní krajina. Absolventi tohoto programu se mohou uplatnit jako samostatní umělci nebo třeba jako návrháři objektů a prostředí ve veřejném prostoru.

„Dále mohou působit v oblastech volného či užitého umění, jako členové a spolupracovníci uměleckých, designérských, architektonických a urbanistických ateliérů a skupin, ale také jako konzultanti občanských iniciativ a komunitních sdružení,“ informoval Jan Stolín, vedoucí katedry umění FUA.

Atraktivní program ale může studovat jen deset vyvolených uchazečů. Důvodem je fakt, že součástí je i ateliérová výuka. Případní zájemci se musí připravit na dvoukolové přijímací řízení. „První den je hodnoceno domácí portfolio, v druhém kole čeká adepty poznávací test z moderního umění, výtvarný úkol a rozhovor,“ sdělil mluvčí TULky Radek Pirkl.

Tento obor je tak ideální pro kreativní osoby, které mají výtvarné nadání ale také kritické myšlení. Bližší informace najdou uchazeči na webu univerzity.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto TUL

Štítky Liberecký, TUL, Liberec, vzdělávání, umění, výtvarné umění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TULka nabízí nový program Výtvarné umění. Přijme ale jen deset studentů  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.