Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Nová střední škola v Hejnicích nabídne maturitní obory Předškolní a mimoškolní pedagogika a Veřejnosprávní činnost

PR článek

V Hejnicích vzniká zcela nová Střední škola Jana Blahoslava. Jejím zřizovatelem je Jednota bratrská a nabídne v prvním roce žákům dva maturitní obory, Předškolní a mimoškolní pedagogiku a Veřejnosprávní činnost. Škola je otevřena každému, kdo se chce vzdělávat v moderním, inspirativním a přátelském prostředí. Výuku zahájí letos 1. září.

Co budou žáci v oborech studovat a na jaké pracovní pozice je připraví?

Žáci Předškolní a mimoškolní pedagogiky se po absolvování studia uplatní jako učitelé v mateřských školách, jako vychovatelé v rámci různých školských i mimoškolních zařízení, jako pedagogové volného času apod. V průběhu studia se budou věnovat pedagogice, psychologii, jazykům, rozvoji svých výtvarných, hudebních a dramatických dovedností a tělocviku. Již v prvním ročníku budou žáci navštěvovat zařízení pracující s dětmi, v nichž postupně získají a vyzkoušejí nejrůznější pedagogické postupy a metody.

Školu najdete na facebooku i instagramu

Absolvent oboru Veřejnosprávní činnost bude připraven na práci v oblasti státní správy a samosprávy, v bankovních institucích, v oblasti soukromého podnikání či v silových složkách státu, jako je policie. Naším cílem je připravit všestranné administrativní pracovníky, kteří rozumí právnímu kontextu daných úkolů, jsou schopni nést odpovědnost za svá rozhodnutí a efektivně komunikují se svými klienty. Podstatnou součástí studia bude rovněž jazyková příprava, včetně výuky odborné angličtiny. Od druhého ročníku žáci absolvují odborné praxe.


Do každého z těchto oborů může škola přijmout až 30 uchazečů, vedení školy ale počítá i s možností nekonání přijímacích zkoušek, pokud bude počet uchazečů nižší.

Proč by si deváťáci měli vybrat právě tuto školu?

Škola je otevřena široké veřejnosti. Usilujeme o propojení moderního vzdělávání, tradičních hodnot a přátelského prostředím. Jsme přesvědčeni, že právě tato kombinace představuje dobrý základ. Pedagogický sbor je složen z učitelů, kteří jsou nejen odborníky ve svém předmětu, ale rovněž mají zkušenosti přímo z praxe (vedení volnočasových a nízkoprahových center pro děti a mládež, grantová řízení apod.) Navíc jsou rozhodnuti nebýt pouhými „sloupy podél cest, jež ukazují směr, kam jít, ale sami nejdou,“ jak říkával Komenský. Vidí a realizují potřebu ujít kus cesty společně a být pomocníky a průvodci žáků na cestě vzděláním.


Samotná výuka nebude probíhat pouze v učebnách, ale nabídne mimo jiné odborné exkurze, ročníkové práce či čtenářské dílny. Díky širokému působení Jednoty bratrské plánujeme besedy se zajímavými hosty z celé země i ze zahraničí.

Jaké má škola zázemí, jak je vybavena? Jaké jsou možnosti dojíždění a ubytování?

Školní areál je prostorný s částečnou parkovou úpravou v klidné části města Hejnice. Žáci se budou učit v moderně vybavených odborných učebnách, včetně hudebny a uměleckého ateliéru. Nebude chybět ani školní knihovna či fitness centrum. Přestože jsou Hejnice dopravně dobře dostupné vlakem i autobusem, je součástí areálu také ubytovací zařízení včetně školní jídelny. Navíc se vlaková i autobusová stanice nachází zhruba 2 minuty chůze od hlavní školní budovy.

Vyučování bude začínat v 8:30 a respektuje dojezdové časy jednotlivých spojů, kterými bude většina žáků pravidelně dojíždět.

Více informací a zajímavostí o škole na www.ssjb.cz.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Hejnice, škola, Střední škola Jana Blahoslava, Jan Blahoslav, studium, Facebook, Instagram, střední škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová střední škola v Hejnicích nabídne maturitní obory Předškolní a mimoškolní pedagogika a Veřejnosprávní činnost  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.