Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Loni online, letos opět naživo. V rámci Educa MyJob otevřou firmy své podniky

V loňském roce se liberecký veletrh práce a vzdělávání Educa MyJob musel kvůli koronaviru uskutečnit pouze online. Letos by se měl vrátit do tradiční podoby s novinkou, kdy firmy uvítají návštěvníky přímo ve svém zázemí.

Liberecký veletrh práce a vzdělávání Educa MyJob, který se už 15 let specializuje na vzdělávání a pracovní příležitosti, mění svoji podobu. Loni se kvůli koronavirové pandemii musel kompletně přesunout na internet, letos už organizátoři věří, že bude možné ho skutečně uspořádat a prodloužit ho chtějí na celý týden od 11. do 17. října. Chějí se také zaměřit na školáky mladší 15 let, informoval mluvčí Libereckého kraje Filip Trdla.

Veletrh Educa patří k největším akcím svého druhu v Česku. V roce 2019 se na něm představilo přes 60 středních škol a zhruba stejný počet zaměstnavatelů. Home Credit Arenou prošlo za tři dny 18.000 lidí. „Veletrh si během 15 let vydobyl renomé v rámci celého Euroregionu Nisa a stal se nepostradatelným pomocníkem pro zájemce o kvalitní práci a vzdělání. Nyní nastal čas, abychom jej posunuli dále a představili jej v moderní a komplexnější podobě, doplnil ředitel pořadatelské společnosti SFM Lukáš Přinda.

Firmy otevřou veřejnosti i své podniky

V rámci hlavního vystavovatelského týdne – EDUCA Weeku – se už podle něj nebudou firmy prezentovat pouze v zázemí multifunkční Home Credit Areny, kde se většina veletrhu tradičně odehrává, ale nově otevřou veřejnosti a studentům i své podniky. „Chtějí přilákat zájemce o práci a studium daného oboru přímo do svých firem a fabrik, aby si uchazeči udělali co nejlepší obrázek o budoucím možném zaměstnání či směru vzdělání," řekl Přinda.

Po loňském pandemickém ročníku zůstane veletrh i na internetu jako EDUCA ONLINE. V on-line vizitkách se představí střední i vysoké školy a firmy, aby žákům a studentům pomohly s výběrem studijního oboru nebo s vhodným uplatněním na trhu práce. „On-line verze veletrhu bude zájemcům k dispozici až do 1. března 2022, aby se k ní mohli vracet až do termínu odevzdání přihlášek na střední školy," doplnil Trdla.

Veletrh přinese také doprovodné aktivity i specializovaný odborný program pro personalisty společností nebo ředitele a pedagogy. „Atraktivní novinkou bude prezentace úspěšných start-upů realizovaných na území našeho kraje mladými podnikateli," řekl Přinda. EDUCA KIDS zase podle něj zábavnou formou nabídne atraktivní vzdělávací program pro nejmenší. Připraveny jsou prezentace fyzikálních pokusů, seznámení s technickými obory a robotikou nebo edukativní prohlídky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Educa MyJob

Štítky školy, správa, veletrh, Liberecký, Lukáš Přinda, Česko, Liberecký kraj, Home Credit, Home Credit Arena, Euroregion Nisa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Loni online, letos opět naživo. V rámci Educa MyJob otevřou firmy své podniky  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.