Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

TULka nabízí během prázdnin doučování zdarma pro děti prvního stupně

ZŠ Broumovská společně s Technickou univerzitou v Liberci uspořádá v létě pro děti z prvního stupně základních škol bezplatné týdenní doučovací kurzy.

Cílem je zacelit mezery v učivu a v sociálních kontaktech za rok distanční výuky v důsledku koronavirové pandemie. Na kurzy je možné se ještě přihlásit, informoval mluvčí univerzity Radek Pirkl.

Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická chystá pět týdenních turnusů. Budou v areálu základní školy na sídlišti Broumovská, která také zajistí většinu pedagogů. „Čas distanční výuky byl pro děti velmi náročný a dlouhý. Řada z nich neměla dostatečné technické vybavení nebo prostor pro on-line výuku a kromě toho všechny děti byly ochuzeny o sociální kontakt nutně spojený s každodenní docházkou do školy," uvedl děkan fakulty Jan Picek.

Kurzy by měly pomoci překlenout propast

Podle něj chtějí kurzy pomoci dětem překlenout vzniklou propast. „Připravujeme pro ně program od 8:00 do 16:00, dopoledne se budeme soustředit spíše na vzdělávací aktivity a odpoledne na ty sportovní. Děti dostanou také oběd. Vše je placeno z našeho projektu dotovaného ministerstvem školství, rodiče nebudou doplácet nic,“ dodal Picek.

Na doučovací kurz je možné přihlásit se do tohoto pátku. „Přihlášeno je přibližně 70 dětí, volných míst máme ještě asi 15. V každém turnusu chceme mít 15 až 18 dětí," dodal Pirkl.

Ohodnoť článek

Štítky školy, koronavirus, Liberec, TUL, Technická univerzita, vzdělávání, děti, doučování, Technická univerzita v Liberci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TULka nabízí během prázdnin doučování zdarma pro děti prvního stupně  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.