Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Liberecká poradna pomáhá dětem už půl století. Nyní se dočkala rekonstrukce

Již více než padesát let pomáhá dětem, žákům i studentům liberecká pedagogicko-psychologická poradna (PPP) se sídlem v Truhlářské ulici. Nyní prošly její prostory rozsáhlou rekonstrukcí za více než 16,7 milionu korun.

Díky přestavbě se podařilo bývalý internát přetvořit na moderní kancelářské prostory a navíc byla budova doplněna o nový výtah. „Ten umožní přístup do budovy imobilním klientům,“ uvedl náměstek hejtmana Zbyněk Miklík. „Doposud jsme výtah neměli, jelikož ale pracujeme se žáky se speciálními potřebami, jsou imobilní klienti součástí naší klientely,“ řekla Drbně ředitelka poradny Jana Hlavová.

Celkovou rekonstrukci si vedení poradny chválí. Podle Hlavové zde vzniklo důstojné a hezké prostředí, které reflektuje potřeby poradny. Budova po rekonstrukci disponuje nejen základními pracovnami, ale také reedukačními, zasedacími či anamnestickými místnostmi. „Nově máme k dispozici také místnosti, které můžeme využít pro nejrůznější skupinové aktivity, ty nám doposud chyběly,“ komentovala Hlavová.

„Pedagogicko-psychologickou poradnu ročně navštíví přes 3 000 klientů, a to z různých důvodů. Ne vždy se jedná o potíže v učení nebo chování. Poradna poskytuje služby i žákům mimořádně nadaným, posuzuje školní zralost předškoláků a věnuje se středoškolákům v oblasti jejich osobního rozvoje,“ sdělil náměstek hejtmana Dan Ramzer.

PPP poskytuje vedle poradenství také posuzování vzdělávacích potřeb pro děti a dále nabízí například metodickou podporu asistentům pedagoga, pořádá poradenské dny a nejrůznější workshopy.

Ohodnoť článek

Foto Liberecký kraj

Štítky poradna, liberec, Truhlářská, vzdělávání, pedagogika, rekonstrukce, Zbyněk Miklík, Dan Ramzer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecká poradna pomáhá dětem už půl století. Nyní se dočkala rekonstrukce  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.