Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V novém území liberecké zoo v Údolí ohrožené divočiny vznikla zábavná vzdělávací stezka

V Údolí ohrožené divočiny, kde budou v budoucnu výběhy pro tygry a medvědy, vznikla nová naučná stezka pro veřejnost. Připravili ji ve spolupráci se zoo žáci a paní vychovatelky Základní školy Doctrina za podpory Libereckého kraje.

Trasa je dlouhá přibližně dva kilometry a je na ní celkem 14 zastávek. Návštěvníky čekají různé vědomostní a sportovní i tvořivé aktivity. „Jako první ji otestovali samotní žáci všech oddělení klubu a družiny,“ uvedla v tiskové zprávě Barbara Tesařová, mluvčí zoo. Navíc je rozdělena na dvě souběžné trasy podle obtížnosti a věku dětí. Projití trasy zabere zhruba hodinu.

„Bylo pěkné pozorovat děti, jak v krásném prostředí lesa balancují na pařezech, přecházejí položený kmen stromu, trefují se šiškami na cíl, objímají stromy jako medvědi, hledají siluety zvířat zakomponované do blízké přírody nebo zcela tiše se zavřenýma očima naslouchají zpěvu ptáků a šumu lesa. Všichni naši žáci si výlet nesmírně užili, a tak věříme, že stezka přinese radost i dalším rodinám a dětem,“ sdělila vychovatelka Monika Kučerová.

„Kolegové ze zoo se snaží již nyní, kdy jsme na počátku tvorby vize rozvojového území zoo, přivést tam veřejnost a představovat myšlenku budoucího Údolí ohrožené divočiny. Čeká nás ještě řada let práce, ale to, že budou lidé s budoucím pojetím srozuměni, je pro budoucnost zoo důležité,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Podrobné informace o Údolí ohrožené divočiny zájemci naleznou na informačních panelech umístěných na začátku trasy. Ta se nachází v zatáčce nad Střediskem ekologické výchovy Divizna směrem ke konečné zastávce tramvaje.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zoo Liberec

Štítky Liberecký kraj, zoo, děti, stezka, strom, naučná stezka, Monika Kučerová, Květa Vinklátová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V novém území liberecké zoo v Údolí ohrožené divočiny vznikla zábavná vzdělávací stezka  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.