Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Diamantová promoce. Na libereckou univerzitu se po letech vrátili absolventi

Technická univerzita v Liberci zavedla vzpomínkovou akci diamantová promoce loni. Letos se na půdu univerzity po šedesáti letech vrátili absolventi Vysoké školy strojní a textilní v Liberci z roku 1962, aby převzali pamětní diplomy. Informoval o tom Radek Pirkl, mluvčí univerzity.

Na tradičním setkání obdrželo diplom sedmnáct absolventů a dvě absolventky tehdejší Vysoké školy strojní a textilní v Liberci. „Dalších deset někdejších spolužáků se nemohlo osobně zúčastnit a diplom jim univerzita pošle poštou,“ doplnil Pirkl.

Diamantová promoce je pro absolventy nejen vzpomínkou, ale také příležitostí k setkání. „Vážíme si toho, že pro nás vedení univerzity tuto událost uspořádalo. Ani nevíte, jak velký význam to pro nás má, když pro nás někdo má uznání a věnuje nám pozornost. Jsme na svou alma mater stále hrdí,“ řekl na diamantové promoci František Novák, který pravidelně organizuje setkání spolužáků.

V příštím roce bude univerzita slavit významné jubileum 70 let od svého založení.

Absolventi převzali na diamantové promoci diplomy od rektora univerzity Miroslava Brzeziny a děkana Fakulty strojní TUL Jaromíra Moravce„Za tu dobu, co se s vámi vaše alma mater rozloučila a vy jste se rozletěli do praxe, prošel svět obrovskou proměnou. […] Svět se digitalizuje, propojuje a přibližuje. To, co bylo ještě před pár lety utopií, se stává skutečností nebo se jí brzy stane. Tento pokrok by však nebyl myslitelný bez techniků, vývojářů, inženýrů. Tedy i vás, milí absolventi,“ řekl absolventům rektor.

„Víme, že zákonitosti mechaniky těles platí stále stejně a že děje, k nimž dochází v materiálech, jsou závislé na typu použité technologie a zvolených procesních parametrech. Zároveň jsme do vínku dostali nadhled, ale i schopnost posuzovat věci komplexně. Je to naší devízou, ale zároveň posláním a povinností snažit se vše předávat dále, ať už konkrétními činnostmi, nebo příkladem. Chtěl bych Vám proto dnes poděkovat, že jste takovým příkladem byli, ať již ve firmách svým kolegům, nebo v rodinách svým dětem, vnoučatům a možná i pravnoučatům,“ řekl absolventům z roku 1962 děkan Moravec.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Liberec, technická univerzita, vzdělání, absolventi, promoce, textilní, strojní, univerzita, Technická univerzita v Liberci, František Novák, Miroslav Brzezina, Fakulta strojní Technické univerzity v Liberci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diamantová promoce. Na libereckou univerzitu se po letech vrátili absolventi  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.