Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jsme školou budoucnosti, říká ředitel liberecké průmyslovky. O absolventy je velký zájem

PR článek

Druhá nejstarší průmyslová škola na území České republiky nabízí obory se stoprocentním uplatněním na trhu práce. Liberecká SPŠSE a VOŠ svým žákům umožňuje spolupracovat s celou řadou českých i zahraničních firem v moderně vybaveném zázemí.

Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická a Vyšší odborná škola v Liberci se pyšní dlouholetou tradicí. Výuka v budově školy probíhá prakticky nepřerušovaně už 140 let. Zároveň jde ale o školu moderní a progresivní. „Naší vizí je škola pro budoucnost, kterou naplňujeme tak, že připravujeme absolventy jednak pro přímé zapojení v praxi na středních technických profesích, tak také na možnost pokračování ve studiu na vysokých školách,“ říká ředitel Jaroslav Semerád.

Spolupráce s firmami z praxe i zahraničními partnery

Nabízeny jsou technické obory, které mají stoprocentní uplatnění na trhu práce. „Škola má výborné technické zázemí pro přípravu absolventů podle současných požadavků,“ uvádí Semerád. Jedná se o obory strojírenství, elektrotechnika a informační technologie. Kromě toho, že průmyslově zaměřené školy usnadňují svým absolventům následné studium technických oborů na vysokých školách, liberecká SPŠSE a VOŠ úzce spolupracuje s firmami v regionu i zahraničí v rámci programu Erasmus+. „Tyto spolupráce do školy přinášejí nejen aktuální vědomosti, ale i nové moderní vybavení,“ vysvětluje Semerád. Kromě v dnešní době nezbytné vysokorychlostní Wi-Fi sítě dostupné ve všech učebnách je studentům zdarma poskytován vývojářský software včetně operačního systému.

Škola je fakultní školou Technické univerzity v Liberci Západočeské univerzity v Plzni. „Pokud žák průmyslovky ovládá německý jazyk, má možnost dále studovat i na žitavské univerzitě v Sasku, se kterou spolupracujeme,“ doplňuje ředitel.

Oproti ostatním školám v regionu nabízí liberecká průmyslovka zaměření v jednotlivých oborech umožňující naplňovat požadavky současného trendu Průmyslu 4.0 – tedy koncepce kyberneticko-fyzikálních systémů propojených s digitalizací, chytrými továrnami, automatizací výroby s tím spojenými změnami na pracovním trhu. Škola tímto reaguje na reálné požadavky dnešního průmyslu a připravuje tak svým studentům startovní podmínky odpovídající realitě.

Škola s dobrým jménem

Každoročně se na školu hlásí několik stovek uchazečů. Podle slov Jaroslava Semeráda se každým rokem počty zájemců zvyšují. „Loni jsme přijali 210 z celkového počtu 530 uchazečů,“ uvádí. U oborů strojírenství a informační technologie se standardně přijímá po 60 uchazečích, v případě elektrotechniky pak o 30 více.

O tom, jak výuka na škole probíhá, si budou moct zájemci poslechnout přímo od studentů v odborných učebnách, laboratořích a dílnách. Jednotlivá pracoviště i to, jak studium na škole vypadá, odprezentují současní žáci na Dnech otevřených dveří. Ty se letos uskuteční 20. prosince, v příštím roce pak 14. ledna a 16. února. Škola pořádá také Dny s technikou. „Při této příležitosti si mohou uchazeči částečně vyzkoušet studium na odborných pracovištích,“ vysvětluje ředitel školy s tím, že technické soboty proběhnou tento rok ještě 17. prosince a hned začátkem příštího roku 14. ledna (spolu s dnem otevřených dveří) a 11. února. Jak se na Soboty s technikou přihlásit je popsáno na webových stránkách školy.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky škola, vzdělání, Liberec, SPŠSE, Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická a Vyšší odborná škola Liberec, studium, Česko, Západočeská univerzita v Plzni, Technická univerzita v Liberci, Sasko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jsme školou budoucnosti, říká ředitel liberecké průmyslovky. O absolventy je velký zájem  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.