Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Turnov plánuje rozšíření waldorfské školky, podmínkou je získání dotace

Turnov plánuje rozšíření waldorfské mateřské školy o další pavilon, stát to bude téměř 40 milionů korun. Kapacita školky by se díky tomu měla navýšit z 50 na 75 míst, současná zájmu rodičů o umístění dětí nestačí. Uskutečnění projektu je ale závislé na získání evropské dotace.

Firmu pro rozšíření školky město poprvé vybíralo v režimu Design&Build, kdy vítěz tendru výstavbu pavilonu nejprve vyprojektuje a následně postaví. Nabídku dostalo město jen jednu, a to od firmy Brex. Výsledná cena je podle starosty asi dvakrát vyšší, než čekali. „Což nás trochu mrzí. Na druhou stranu je to průvodní znak tohoto výběrového řízení," uvedl starosta Turnova Tomáš Hocke (Nezávislý blok) a dodal, že příliš času na přípravu neměli.

Ministerstvo pro místní rozvoj výzvu pro podávání žádostí o dotaci zveřejnilo letos v polovině února s lhůtou podání do poloviny května. Aby splnili podmínky dotační výzvy, museli podle starosty jít cestou soutěže v režimu Design&Build. „Jiné výběrové řízení jsme nemohli zvolit, abychom stihli termín 15. května," uvedl Hocke. Pokud Turnov uspěje, dotace pokryje 69 procent nákladů. "Zbytek musíme kofinancovat z našeho, což je zhruba 12 milionů korun," dodal starosta.

Zájem o waldorfskou školku v Turnově je vyšší, než kolik má míst. „I letošní rok to potvrzuje, kdy bude 14 volných míst. To znamená 14 předškoláků odchází a zájem v tuto chvíli je trojnásobně vyšší," řekla místostarostka Turnov Petra Houšková (Nezávislý blok). Pokud Turnov dotaci získá, nový pavilon pro 25 dětí by chtěl otevřít v září 2025.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Turnov

Štítky ČR, správa, školy, stavby, Turnov, mateřské, AUDIO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turnov plánuje rozšíření waldorfské školky, podmínkou je získání dotace  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.