Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Poznejte rozmanitost oborů školy v Kateřinkách, zastavte se na veletrhu EDUCA WEEK Liberec 2023

PR článek

Už za několik dní začíná jedna z největších přehlídek vzdělávání v regionu, veletrh EDUCA WEEK 2023. Do liberecké Home Credit arény míří i oblíbená Střední škola Kateřinky, která nabízí pestrou paletu mnoha oborů. Vyberou si zde příznivci půvabu a módy, ale i zruční příznivci řemesel nebo zájemci, kteří chtějí chránit zdraví a bezpečnost nás všech.

Veletrh vzdělávání zaplní arénu v termínu od 9. do 15. října. A jako každý rok, nebude ani v tom letošním chybět prezentační stánek Střední školy Kateřinky s ukázkami všech oborů, které se v liberecké škole vyučují. Najdete ho přímo u pódia, takže jej nemůžete minout.

Představí se zde řemeslné učební obory – truhlář, čalouník nebo aranžér. Svou expozici tu budou mít žáci uměleckého oboru Design interiéru, kteří se budou prezentovat mimo jiné i ukázkami virtuální reality a také nebudou chybět velké módní přehlídky oděvů a stylingu žáků oboru Fashion Design. Celou rozsáhlou akci doplní ukázky sebeobrany žáků čtyřletého maturitního oboru Bezpečnostně právní činnost,“ přiblížila zástupkyně ředitele školy Blanka Merklová.

Ve stánku si s vámi popovídají jak učitelé, tak především žáci, od kterých můžete dostat podrobné informace. Dozvíte se nejen o jednotlivých oborech, ale také to, kdy má škola Dny otevřených dveří a tedy kdy bude možné školu osobně navštívit.

Pro zájemce o umělecky zaměřené obory budou připravené informace o přípravných kurzech k talentovým zkouškám na obor Design interiéru a Fashion Design. U stánku budou na uchazeče o studium čekat současní žáci zastupující všechny obory. Pro mnohé osmáky nebo deváťáky to je příjemnější varianta, než mluvit rovnou s učiteli. Tuto zkušenost potvrzuje i jedna ze studentek oboru Fashion Design, současná třeťačka Anežka Bienertová: „Sama jsem při vybírání střední školy hodně přemýšlela, kam se přihlásím. Procházela jsem se kolem stánků a právě možnost, vyptat se přímo budoucích spolužáků mi přišla fajn.“

Velké oblibě se tradičně těší i módní přehlídky školy z Kateřinek, které nebudou chybět ani na veletrhu EDUCA. Potěšit se pohledem na studentské práce mohou zájemci ve čtvrtek 12. října v 11 hodin a v pátek 13. října 2023 v 11:15 hodin na hlavním podiu.

Škola Kateřinky se koncem září představila i na velké akci před libereckou radnicí Řemeslo není OUT.  I tady byl velký zájem z řad základních škol, které využily jedinečnou příležitost, vidět prezentaci všech oborů na živo. Nenechte si tuto možnost ujít ani na veletrhu EDUCA WEEK 2023.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky EDUCA WEEK 2023, Střední škola Kateřinky, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poznejte rozmanitost oborů školy v Kateřinkách, zastavte se na veletrhu EDUCA WEEK Liberec 2023  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.