Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

EDUCA WEEK 2023 zahájil svou stěžejní část – veletrh EDUCA EXPO

PR článek

Začala stěžejní část 17. ročníku EDUCA WEEK 2023 – veletrh EDUCA EXPO. V liberecké Home Credit Aréně se představí na 61 škol, a kolem 1000 pracovních míst u nás i v zahraničí nabídne 51 firem nejen z Libereckého kraje. Samozřejmě ani letos nechybí pracovní poradenství Úřadu práce ČR. Veletrh potrvá do soboty 14. října. Vstup je zdarma.

Zahájení veletrhu proběhlo za účasti hejtmana Libereckého kraje Martina Půty, náměstka hejtmana Jiřího Čeřovského a ředitelky Úřadu práce ČR Kateřiny Sadílkové.

Jen během dopoledne prošlo pomyslnými veletržními branami na 4,5 tisíce návštěvníků.

Celý EDUCA WEEK se vyvíjí velmi pozitivně. „Vyprodané přednáškové sály, i zaplněné odborné konference svědčí o velkém zájmu odborné i laické veřejnosti a dokazují, že jdeme správným směrem, co se týká skladby programu celého EDUCA WEEKu. Věřím, že překonáme návštěvnický rekord z loňského roku,“ je optimistický Lukáš Přinda, jednatel společnosti SFM Liberec s. r. o., která veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí pořádá.

Veletrh EDUCA EXPO v Libereckém kraji propojuje školy s firmami, nabízí kariérní poradenství a představuje široké možnosti uplatnění různého typu vzdělání. „Na EDUCA EXPO si tak pod jednou střechou mohou budoucí studenti i jejich rodiče vybrat školu a v návaznosti na to i pracovní pozici u nás v regionu nebo v zahraničí“ říká Lukáš Přinda.

I letos opět proběhne prestižní soutěž o TOP firmu a TOP školu, v níž nezávislá sedmičlenná porota po celý čtvrtek hodnotí aktivitu, vizuální kvalitu, mediální komunikaci, informační hodnotu a celkový dojem jednotlivých stánků. K vyhlášení výsledků dojde v pátek 13. října v 10 hodin přímo na pódiu EDUCA EXPO. Vítězové v obou kategoriích si odnesou trofej navrženou a vyrobenou ve SUPŠS v Železném Brodě a získají výstavní plochu pro příští ročník veletrhu zdarma.

Tradiční součástí veletrhu je pracovní poradenství Úřadu práce ČR, který zde představuje i EURES, síť zprostředkovatelů práce v celé Evropě. Přítomni jsou EURES poradci nejen z Čech, ale i ze Slovenska, Německa, Rakouska nebo Nizozemí.

Už před vstupem do veletržních prostor u technického vchodu zaujme velký stroj společnosti Silnice LK a také mobilní laboratoř EDU.Lab powered by Škoda Auto plná moderních technologií, která rozhodně stojí za návštěvu. Interaktivní stánky, nové poznatky, inspirace, motivace, zábava, ale i občerstvení a klidové zóny čekají návštěvníky EDUCA EXPO ve všech prostorách Home Credit Arény.

EDUCA WEEK sledujte na Facebooku, Instagramu a LinkedInu. Kompletní program je na www.educaweek.cz


EDUCA WEEK 2023 pořádá společnost SFM Liberec s. r. o., Liberecký kraj a Úřad práce ČR. Hlavními partnery veletrhu jsou Makro Cash & Carry ČR s.r.o. a Kooperativa pojišťovna.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky educa, educa event, educa week, liberec, vzdělání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

EDUCA WEEK 2023 zahájil svou stěžejní část – veletrh EDUCA EXPO  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.