Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Magna Liberec podpoří střední školy částkou 175 tisíc korun

PR článek

Liberecká společnost Magna Exteriors (Bohemia) dlouhodobě podporuje školy v Libereckém kraji a jejich žáky a studenty, a to od základních až po vysoké školy. Nově vyhlásila grantový program pro střední školy z Libereckého kraje, v němž mezi tři vítězné školy rozdělí celkem 175 tisíc korun.

Do programu se nejpozději do 25. října mohou přihlásit všechny SŠ (bez ohledu na jejich specializaci) se projekty zaměřenými na zlepšování kvality prostředí ve škole. Hotové projekty je pak potřeba odevzdat do 10. listopadu. „Při vypisování našeho nového grantového programu jsme se inspirovali takzvanými inspirativními návrhy, které mohou naši zaměstnanci kdykoliv podávat a které slouží ke zlepšování pracovního prostředí v Magně, zefektivňování procesů a podobně. Po školách a studentech teď vlastně chceme totéž – aby se zaměřili na dobře známé prostředí a pokusili se ho inovovat, zlepšit,“ popsal myšlenku grantového programu ředitel libereckého závodu Magny Lukáš Škarýd.

Magna grantový program pro střední školy
  • Téma: Kvalitnější život v naší škole
  • Přihlašování: do 25. 10. 2023 zde
  • Odevzdání projektů: do 10. 11. 2023 formou prezentace na e-mail redakce@magnabohemia.cz

Z odevzdaných projektů vybere odborná porota pět nejlepších projektů, které postoupí do 2. kola. V něm budou muset jejich autoři projekty obhájit. Škola, která obsadí 1. místo, získá od Magny 100 000 Kč, na druhém místě 50 000 Kč a na třetím pak 25 000 Kč na rozvoj svého prostředí.

Grantový program není jedinou aktivitou, jak se dřívější Plastimat snaží podporovat školství v kraji. Pro studenty středních a vysokých škol nabízí stipendijní programy a možnost psát ve spolupráci s firmou své maturitní, bakalářské či diplomové práce a pravidelně se účastní školních burz firem a vzdělávacích veletrhů. V letošním roce byla Magna podruhé partnerem Průmyslovky Liberec na veletrhu EDUCA EXPO na němž Průmyslovka získala ocenění TOP ŠKOLA 2023. Dále pak pořádá exkurze pro žáky 8. a 9. tříd základních škol a každoročně připravuje také dárky pro prvňáčky svých zaměstnanců.

„Klademe velký důraz na podporu technického vzdělávání a budování pevných vztahů s technickými školami v kraji. Důležitý je pro nás také společenský přesah a podpora studentů ze znevýhodněného prostředí, aby měli stejné šance na úspěšnou budoucnost jako jejich šťastnější vrstevníci. Proto jsme letos 3 vybraným školám vyplatili částku přes 180 000 Kč na podporu těchto studentů – těm tak budou například uhrazeny obědy, sportovní kurzy nebo třeba školní výlety,“ doplnil Lukáš Škarýd.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky magna, magna liberec, střední školy, podpora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Magna Liberec podpoří střední školy částkou 175 tisíc korun  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.