Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Ve školách a školských zařízeních jsou vyhlášeny konkurzy na ředitele

Ve dvaceti osmi školách a školských zařízeních zřizovaných Libereckým krajem jsou vypsána výběrová řízení na obsazení pozic ředitelů. Těm stávajícím totiž končí šestileté funkční období, a tak je kraj odvolává a na místa vyhlašuje nové konkurzy. Výběrová řízení na ředitele vybraných základních škol i mateřinek vyhlásilo ze stejného důvodu také město Liberec.

V letošním roce se konkurzy týkají čtrnácti středních škol, sedmi základních škol pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami, čtyř dětských domovů a pedagogicko – psychologických poraden. Proto jsme se rozhodli, že na tak velkém množství výběrových řízení budou pracovat budou pracovat dvě komise,“ uvedl náměstek hejtmana pro školství Jiří Čeřovský (ODS).

Pořádat po šesti letech konkurzy umožňuje zřizovatelům školský zákon, a tak kraj této možnosti využívá a k 31. červenci všech 28 ředitelů z funkcí odvolává. Ti mají možnost se do výběrového řízení rovněž přihlásit.

Předpokládám, že se do konkurzů řada těch stávajících přihlásí a dostanou tak příležitost prezentovat výsledky své dosavadní práce a navázat na ni v dalším šestiletém období,“ doplnil Čeřovský. Přihlášky mohou podávat zájemci do 8. března a následovat budou konkurzy. Noví ředitelé budou do funkcí jmenováni v průběhu května s účinností od 1. srpna 2024.

Z funkcí odvolávají k 31. červenci letošního roku některé ředitele také liberečtí radní. Vypsány konkurzy budou na vedoucí pracovníky ŽS Aloisina Výšina, ZŠ a MŠ Barvířská, ZŠ Dobiášova, ZŠ Husova, ZŠ a ZUŠ Jabloňová, ZŠ a MŠ OStašov, ZŠ Lesní, ZŠ Na Výběžku, ZŠ Sokolovská a ZUŠ Frýdlantská. „Stejně tak se to týká i MŠ Dětská a MŠ Klubíčko, jejichž ředitelky oznámily ukončení působení ve vedoucí funkci, protože se chtějí vydat jinou životní cestou," poznamenal náměstek primátora pro školství Ivan Langr (Starostové pro LK).

Zároveň s tím liberečtí radní schválili prodloužení funkčních období o dalších šest let ředitelkám mateřských škol Korálek, Sluníčko, Jizerka, Jeřmanická, Nad přehradou, Matoušova, Beruška, Delfínek, Srdíčko, Pohádka, Stromovka, Rosnička, V zahradě a Klíček. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Štítky výběrová řízení, ředitelé, školy, školská zařízení, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve školách a školských zařízeních jsou vyhlášeny konkurzy na ředitele  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.