Počasí dnes27 °C, zítra19 °C
Pátek 21. června 2024  |  Svátek má Alois
Bez reklam

Někteří rodiče podali v Liberci žádost o přijetí dítěte do deseti školek

Někteří rodiče podali letos v Liberci žádost o přijetí dítěte do deseti městských mateřských škol. Jde o rekord, předchozím maximem bylo devět školek, informoval náměstek primátora pro školství Ivan Langr (Starostové pro Liberecký kraj).

Radnice stotisícového města je zřizovatelem 34 mateřských škol, které od podzimu přijmou 874 dětí. Žádostí ale bylo výrazně více. „Ta velká disproporce mezi počtem volných míst a počtem podaných žádostí je poměrně běžná a vyplývá z toho, že mnozí rodiče nám podají daleko více žádostí, než je doporučený počet tři. Letos bych řekl, že je největší počet těch rodičů, kteří podali více než tři žádosti, tedy mezi čtyřmi a deseti," řekl Langr.

Rodičů, kteří letos podali žádost o přijetí dítěte do deseti mateřských škol, bylo podle něj deset. „A celkem dětí, které mají žádost ve více než třech mateřských školách, je 140," dodal náměstek.

Zápisy podle něj ještě zcela uzavřené nejsou, z dosavadních údajů ale vyplývá, že školky města budou moci přijmout všechny děti starší tří let. Těch by mělo být do 800. „Prakticky dokážeme, tak jako každý rok nabídnout mateřskou školu minimálně těm dětem, které dosáhnou tří let věku k 31.8.," uvedl náměstek. Dostane se tak podle něj i na některé děti, které oslaví třetí narozeniny až v průběhu příštího školního roku, tedy od září 2024 do léta 2025. V tomto období je narozeno zhruba 230 dětí přihlášených k zápisu do městských školek v Liberci.

Pro děti z jiných obcí je šance dostat se do některé městské školky v Liberci mizivá. „Z cizích obcí pár žádostí máme, nicméně dlouhodobě deklarujeme, že liberecké mateřské školy dokážeme nabídnout takřka výhradně našim malým občanům. Takže možnost dostat se je minimální, ve výjimečných případech," dodal Langr.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, školy, správa, mateřské, Liberec, AUDIO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Někteří rodiče podali v Liberci žádost o přijetí dítěte do deseti školek  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.