Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Také univerzita už má prázdniny. Diplomy převzalo přes sedm stovek absolventů

Na liberecké technické univerzitě proběhly promoce, diplomy si převzalo 730 nových bakalářů, magistrů a inženýrů. Se svými absolventy se na přelomu června a července rozloučilo šest fakult. Absolventy Fakulty zdravotnických studií TUL čeká promoce v září.

„V současné době prožíváme dost neklidné časy. Válka na Ukrajině již trvá více než dva roky, jedna krize střídá druhou a společnost se stále více polarizuje. A všechny tyto faktory rozhodně nepřispívají k soustředění na studium. O to větší respekt si zaslouží, jak jste se s nimi dokázali vypořádat a zdárně své studium dokončili,“ řekl během předávání diplomů absolventům prorektor fakulty textilní Pavel Satrapa.

Promoce TUL

Neděle, 7. července 2024, 17:00

Promoce TUL
Promoce TUL

Ke končícím studentům promluvil i Rektor Miroslav Brzezina. „Jistě nebudete vždy při vykonávání svého povolání se vším spokojeni. Buďte trpěliví a věřte v to, v co věřil Komenský. V naději, že se věci mohou změnit. Přeji vám, aby vám naděje i při složitých situacích zůstala. Ostatně, naděje je to, co teď drží nad vodou i mnoho rodin na Ukrajině,“ řekl.

Za studenty pak promluvila Karolína Sedláčková, absolventka Fakulty umění a architektury TUL. „Věřím, že kamkoli půjdeme, budeme si pamatovat město Liberec, jeho zákoutí, jeho vily, jeho hospody, jeho obchodní centra stejně jako jeho vysílače, Bauhaus a kdysi Obi, stejně jako Jizerky, ale i všechny ty lidi, kteří to studium tady dělali takové, jaké mělo být. Liberec pro nás všechny, co jsme přišli zvenku, nebude už jen bodem na mapě, ale městem živým vzpomínkami,“ uvedla.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto TUL

Štítky univerzita, liberec, promoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Také univerzita už má prázdniny. Diplomy převzalo přes sedm stovek absolventů  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.