Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Kontroverzní Sexmise v liberecké iQLandii končí

Kontroverzní expozice Sexmisie, která v libereckém science centru iQLandia neotřele odpovídala na otázky kolem sexuálního života, koncem listopadu končí. Nahradí ji nová expozice pojmenovaná Talent!, která potrvá rok. Sexmisie se pak přestěhuje za hranice a během následujících let procestuje velký kus Evropy.

Od samého začátku byla Sexmisie považována za kontroverzní, připravována ale byla ve spolupráci s předními sexuology a dětskými psychology. „Za rok a půl fungování pouze necelá stovka návštěvníků požádala o zablokování vstupenky do prostor výstavy, aby je téma nerušilo,“ říká ředitel iQLandie Pavel Coufal.

Sexmisie byla první výstavou svého druhu v Evropě. „Výstava se setkala s velkým ohlasem, ale po roce a půl je čas představit našim návštěvníkům zase něco nového,“ doplňuje Coufal. Podle něj provoz expozice probíhal normálně. Problémy ale byly s velkým pleteným kondomem, který se neustále ztrácel. „Pro jeho rozměry dával pletařkám práci po celé období výstavy,“ směje se ředitel.

Ústřední prostor „matčina lůna“ je vlastně relaxační zónou, kde je slyšet i tlukot srdce. Odtud se pak návštěvníci vydávají do dalších sekcí Já, My, Oni a Tabu plné moderních interaktivních exponátů, neuvěřitelných projekcí a zajímavých grafik.

Sexmisi brzy nahradí expozice Talent!, která potrvá rok. „Na několika desítkách exponátů umožní návštěvníkům prozkoumat, na co mají vlohy a schopnosti, v čem jsou dobří. Zda jsou hudebním géniem, sportovcem, nebo mají třeba matematické myšlení,“ představuje novou dočasnou výstavu Pavel Coufal.

Štítky výstava, Evropa, science center, talent

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kontroverzní Sexmise v liberecké iQLandii končí  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.