Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Děti ZŠ Arbesova budou mít kvůli zateplení delší volno

Děti ze Základní školy Arbesova v Jablonci nad Nisou budou mít o týden delší prázdniny, do školy půjdou až 8. září. Důvodem je projekt zateplení, kterému předcházelo vybourání takzvaných boletických panelů s azbestem.

 

Problematické panely jsou už pryč a hodnoty měření azbestu jsou pod nebezpečným limitem, rekonstrukce tak může pokračovat podle plánu, řekla mluvčí jabloneckého magistrátu Markéta Hozová.

Základní škola Arbesova je poslední základní školou ve městě, která ještě nebyla modernizována. Byla postavena v 80. letech a skládá se ze šesti pavilonů. Její rekonstrukce přijde včetně DPH na 28 milionů korun, z toho 18 milionů získala radnice z evropských fondů. "Cílem projektu je zateplit všechny pavilony včetně spojovacích krčků, pásová okna nahradí plastová," doplnila Hozová. Před hlavním vchodem do školy vznikne rampa pro bezbariérový přístup a obnovy se dočká i zeleň kolem školy.

"Letos pracujeme na pavilonu tělocvičny, družiny a hlavním pavilonu s kancelářemi, sborovnou a šatnami včetně spojovacích krčků," popsal postup rekonstrukce Petr Mikulášek z oddělení investiční výstavby magistrátu. Azbest v panelech podle něj zlikvidovala odborná firma. "Nyní se začnou vyzdívat meziokenní pilíře, kde byly původně právě problematické boletické panely. Hned poté začneme osazovat nová okna," doplnil Mikulášek.

Schválený harmonogram plánovaných oprav počítá s delšími prázdninami. "Jak mě však ujistil ředitel školy, o děti, jejichž rodiče nemají na ten týden žádnou alternativu, se postarají včetně stravování," řekl náměstek primátora Petr Vobořil (Domov nad Nisou). Rekonstrukce bude pokračovat i v příštím roce a Vobořil nevyloučil, že i příští prázdniny budou mít děti delší. Školní rok 2014/2015 bude podle něj zřejmě kvůli další etapě zateplování končit dříve.

Napsala ČTK

Štítky základní škola, pavilon, rekonstrukce, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti ZŠ Arbesova budou mít kvůli zateplení delší volno  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.