Společnost Kaufland tento týden stáhla z prodeje bílou čokoládu značky Katy. Při interní kontrole byly v některých výrobcích zjištěny bakterie rodu Salmonella, které mohou způsobit průjem a zvracení.
Rozbor odhalil bakterii ve stogramové čokoládě s datem minimální trvanlivosti 012019 L1192. „Nedoporučujeme konzumaci výrobku s uvedeným datem minimální trvanlivosti, proto v rámci přijatých opatření stahuje Kaufland tuto čokoládu z prodeje,“ informovalo vedení Kauflandu na svým webových stránkách. Zákazníci mohou zakoupený výrobek kdykoli vrátit v kterékoli prodejně Kaufland, budou jim vyplaceny peníze i bez předložení účtenky.
Střevní bakterie salmonely vyvolávají průjmové onemocnění salmonelózu. Do organismu bakterie pronikají výhradně ústy a vylučují se stolicí, případně močí. K přenosu nákazy dochází potravinami nebo prostřednictvím nemytých rukou. Salmonely lze zničit dostatečným tepelným zpracováním potraviny. Pro silného a zdravého jedince nebývá onemocnění obvykle nebezpečné. Ohroženi mohou být starší či nemocní lidé a malé děti, hůře se totiž vyrovnávají s velkými ztrátami tekutin.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.