Počasí dnes20 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

EUC představuje mamocentrum v Liberci

PR článek

Nebojte se prevence – kolikrát jste to už slyšeli? Program prevence rakoviny prsu je v ČR naštěstí dobře propagovaný a mamocentra skupiny EUC patří ke špičce. Dobře si vede i Centrum EUC Kliniky Liberec, každoročně podstupuje kontrolu kvality - audit a při pravidelném ročním hodnocení screeningových center pro nemoci prsů bylo již šestkrát za sebou zařazeno mezi nejlepší centera v republice.

Hodnotí se několik indikátorů kvality, včetně záchytu těch nejmenších karcinomů. V EUC Klinice v Liberci vyšetřili v roce 2016 celkem 12180 žen ve věku 45–69 let a rovněž tak i v loňském roce. Tím se zařadili na 18. místo mezi 67 hodnocenými centry v celé ČR. S 1410 poprvé vyšetřenými ženami v této věkové kategorii jsou na 17. místě v celé ČR. V podílu pokročilých zhoubných nádorů v této věkové kategorii skončila EUC Klinika v Liberci na 11. místě z 67. Mají dva plně digitální přístroje Hologic.

Co čeká ženu, která přijde na preventivní vyšetření prsu „na mamograf“? Ujme se jí radiologická asistentka, vyplní se dotazník a pak následuje vyšetření, které je téměř bezbolestné. Výsledek je znám a předán pacientce ještě ten den. Kromě primáře RDG oddělení MUDr. Jozefa Prattingera v EUC Klinice Liberec pracují ještě 3 lékařky. Co vzkazují? „Přijďte na preventivní vyšetření zavčas, zejména pokud se rakovina prsu u vás v rodině objevila. Ženám od 45 let hradí jednou za dva roky preventivní mamografická vyšetření zdravotní pojišťovna. Preventivní vyšetření mimo tato pravidla si ženy hradí samy. Mamografické vyšetření stojí 700 Kč, ultrazvukové vyšetření prsů stojí 400 Kč."

Některé pojišťovny nabízejí u placeného vyšetření spoluúčast. Týká se pacientek ve screeningovém věku i žen do 45 let, kde je takto podporováno vyšetření prsů ultrazvukem. Zdarma se můžete přes internet objednat na preventivní prohlídku, na čas, který vám vyhovuje, (nejen) do EUC Kliniky v Liberci tady: www.navstevalekare.cz.

Štítky EUC, mamograf, rakovina, Liberec, EUC a.s., Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

EUC představuje mamocentrum v Liberci  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.