Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kraj podpoří záchytku i pohotovosti. Nemocnicím pošle miliony

Téměř dvaadvacet milionů korun pošle Liberecký kraj v letošním roce nemocnicím na zajištění lékařské pohotovostní služby. Liberecká nemocnice dostane peníze navíc za zubní pohotovost a také provoz záchytky, které jsou dostupné v celém kraji práv pouze v Liberci.

„Liberecký kraj poskytuje každoročně příspěvek na lékařskou pohotovostní službu nemocnicím v Liberci, České Lípě, Jablonci nad Nisou, Jilemnici, Frýdlantu a Tanvaldu a také Lázním Kundratice, které organizačně pohotovosti zajišťují. Záchytnou službu zajišťuje dostačujícím způsobem již třetím rokem pro celý kraj Krajská nemocnice v Liberci,“ říká Přemysl Sobotka, náměstek hejtmana pro resort zdravotnictví.

Na lékařskou pohotovost půjde 15,5 milionu korun, na záchytku 5 milionů a na zubní pohotovost milion tři sta tisíc korun.

„Nemocnice se v rámci smluv zavazují využít poskytnuté finanční prostředky k zajištění lékařské pohotovostní služby, a to v minimálním povinném časovém rozsahu stanoveném krajem,“ upřesnil Filip Trdla z tiskového odboru kraje.

Lékařská pohotovost u všech nemocnic funguje od pondělí do čtvrtka od 18 do 20 hodin a v pátek od 17 do 20 hodin v sobotu, neděli a svátky od 9 do 18 hodin. Dětskou pohotovost najdou pacienti v nemocnicích s dětským oddělením ve všední den od 17 do 21 hodin, o víkendu a ve svátcích od 9 do 20 hodin, tedy v Krajské nemocnici v Liberci, v České Lípě, v Jablonci nad Nisou a Jilemnici.

Pro Turnovsko slouží dětští lékaři i v Nemocnici Turnov, avšak pouze o víkendu a ve svátky mezi 9 a 20 hodinou.

Liberecká krajská nemocnice se též zavázala zajistit pohotovostní služby v oboru zubní lékařství. Tato pohotovost je dostupná v sobotu, neděli a o svátcích od 8 do 13 hodin.

Autoři

Štítky pohotovost, nemocnice, Liberecký kraj, záchytka, Krajská nemocnice Liberec, Liberec, Jablonec nad Nisou, Přemysl Sobotka, Česká Lípa, Jilemnice, svátek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj podpoří záchytku i pohotovosti. Nemocnicím pošle miliony  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.