Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Česko má první tři osoby vyléčené z nákazy novým koronavirem

V Česku byli první tři lidé vyléčeni z nákazy koronavirem. Šlo o pacienty nemocnice v Ústí nad Labem. Jako první na to upozornila Česká televize. Počet osob nakažených novým koronavirem je podle posledních čísel pod hranicí tří set.

„Vyléčení z nemoci COVID-19 musí potvrdit dva negativní testy vzorků během čtyřiadvaceti hodin,“ shrnul tiskový mluvčí ministerstva zdravotnictví David Šíma.

První případ koronaviruv Česku se podařilo prokázat 1. března. Na nákazu koronavirem v Česku zatím nikdo nezemřel, stav dvou pacientů je ale vážný. V obou případech jsou to taxikáři. Mezi dalšími nakaženými jsou už také zdravotníci, policista nebo hasič. Ti a také pracovníci v sociálních službách upozorňují na nedostatek respirátorů a roušek.

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) po jednání vlády uvedl, že respirátorů bude v nejbližších dnech do ČR dodáno několik stovek tisíc a v pátek dalších 1,4 milionu. Podle Babiše se připravuje také dodávka ochranných pomůcek pro personál v obchodech a perspektivně i pro řidiče hromadné dopravy.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky koronavirus, vir, zdravotnictví, nákaza, Česko, COVID-19, infekční onemocnění, Česká televize, Ústí nad Labem, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Adam Vojtěch, ANO 2011, Andrej Babiš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdenek Gottvald

vylečení COVID-19 není vyléčení nákazy ... neplést pojmy a dojmy ... :)

Pondělí, 16. března 2020, 17:34Odpovědět

Česko má první tři osoby vyléčené z nákazy novým koronavirem  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.