Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Z covidu-19 se už v Libereckém kraji vyléčilo 80 procent nemocných

V Libereckém kraji přibývá vyléčených z covidu-19. Podle hygieniků už se z onemocnění vyléčilo 162 lidí, to je 80 procent těch, u nichž testy nový koronavirus prokázaly. Od začátku pandemie testy odhalily nemoc u 198 lidí z Libereckého kraje. Podle informací, které v úterý navečer aktualizovalo ministerstvo zdravotnictví (MZCR), v kraji přibyl první případ od pátku.

První zjištěný případ z Libereckého kraje je z 10. března. Na 100 tisíc obyvatel od začátku epidemie připadá téměř 45 zjištěných nemocných. V tomto přepočtu je na tom podle ministerstva nejlépe Jihočeský kraj, který má k dnešku 28 potvrzených případů na 100 tisíc obyvatel. Nejhorší je situace v Karlovarském kraji, kde je téměř 146 nemocných na 100 tisíc lidí.

Hygienici v Libereckém kraji zatím nechali otestovat 7291 lidí. V karanténě je jich na základě nařízení hygieniků 124, dalším karanténu nařídili lékaři. Od začátku epidemie je v Libereckém kraji nejvíc potvrzených případů z Jablonecka - 84. Naopak pouze sedm jich testy odhalily na Českolipsku. Komplikacím spojeným s koronavirem podlehli v minulých týdnech čtyři lidé, šlo o seniory, kteří měli jiné vážné nemoci.

V celé zemi potvrdily do úterního večera onemocnění covid-19 testy u 8198 lidí, 4865 se jich už ale podle ministerstva zdravotnictví z nemoci vyléčilo. Komplikacím spojeným s novým koronavirem podlehlo od začátku epidemie v zemi 282 lidí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, Liberecký kraj, COVID-19, nemoc, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, epidemie, Jihočeský kraj, Karlovarský kraj, okres Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z covidu-19 se už v Libereckém kraji vyléčilo 80 procent nemocných  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.