Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nemocnice v Libereckém kraji budou v placených testech pokračovat

Nemocnice v Liberci, Jablonci nad Nisou a Jilemnici budou dál nabízet testy na koronavirus pro samoplátce i za sníženou cenu regulovanou ministerstvem zdravotnictví. Českolipská nemocnice ještě nerozhodla.

Samoplátci, často pendleři, dosud za test platili ve všech čtyřech zdravotnických zařízeních v kraji 2800 korun. Podle cenového nařízení ministerstva zdravotnictví je ale ode dneška maximální možná cena 1756 korun včetně odběru. „Budeme tyto testy dělat dál za tuto cenu," řekl mluvčí Krajské nemocnice Liberce Václav Řičář. Nemocnice zvažovala ukončení tohoto typu testování, neboť se jí to finančně nevyplatí. Testů pro samoplátce dělá nemocnice v průměru kolem 20 denně.

Náklady to nepokrývá ani městské nemocnici v Jablonci nad Nisou. „Budeme se ale řídit věstníkem ministerstva," uvedla mluvčí nemocnice Petra Hybnerová. Denně dělají pro samoplátce kolem pěti testů. V odběrech pro samoplátce bude pokračovat i nemocnice v Jilemnici. Podle ředitele Jiřího Kalenského se na tom domluvili s laboratořemi, kam vzorky posílají k provedení testů. I v Jilemnici se bude platit 1756 korun, zájem o tento typ testování je ale podle ředitele zatím minimální.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky koronavirus, nemocnice, testy, Liberecký kraj, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Liberec, Jilemnice, Jablonec nad Nisou, Nemocnice Jablonec nad Nisou, Masarykova městská nemocnice v Jilemnici

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice v Libereckém kraji budou v placených testech pokračovat  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.