Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na zdraví! Vznikl nový podcast zaměřený na české zdravotnictví

Nový český autorský podcast Na zdraví nabízí komplexní pohled na české zdravotnictví očima lékařů, ekonomů, vědců, zdravotních sester i pacientů. Tématy, která hýbou naším zdravotnictvím posluchače provede Jan Klusáček.

O podcastu Na zdraví

Nový podcast Na zdraví si můžete poslechnout na Spotify a dalších streamovacích platformách. Sledovat aktuální dění kolem českého zdravotnictví můžete také na Facebookové stránce @podcastnazdraví.

V českém podcastovém prostředí chybí pořad, který by se věnoval zdravotnictví jako celku. Protože jde o velmi široké odvětví, je důležité řešit a promýšlet aktuální otázky s lidmi, kteří jim nejen rozumí, ale dokáží témata podat stravitelně pro zdravotnickou i širší veřejnost,“​ říká Jan Klusáček, který pořadem Na zdraví provází.

Prvním hostem Na zdraví je Milan Malý ze společnost UNICAplasma a zároveň předseda Sdružení pro plazmaferézu v České republice. Podle Malého se Česká republika řadí mezi několik málo států Evropy, ve kterých fungují soukromá transfuzní centra. „V posledních dvou letech řeší Evropská unie jeden zásadní problém. Až čtyřicet procent spotřeby krevní plazmy v Evropě je nutné pokrývat dovozem ze Spojených států amerických. Dostatek krevní plazmy jsou přitom v Evropě schopné produkovat jen čtyři státy. Za jejich úspěchem stojí dva faktory: existence soukromých transfuzních center a možnost finanční kompenzace dárcům,“​ uvedl Milan Malý v prvním díle nového podcastu.

Na nové díly podcastu se můžete těšit každý týden. Mezi nejbližší hosty patří např. František Vlček z holdingu Akeso, který sdružuje nemocnice v Hořovicích, Berouně a onkologické centrum v Pardubicích, nebo Jindřich Vobořil, bývalý dlouholetý národní protidrogový koordinátor a zakladatel think tanku Racionální politika závislostí.

O moderátorovi Na zdraví

Jan Klusáček je právník, konzultant a komentátor, který se zdravotnictví věnuje přes 15 let. Prošel řadou pozic ve veřejném (ředitel kabinetu ministra, ředitel odboru legislativy, poradce ministra...) i soukromém sektoru (Deloitte, KPMG, Grant Thornton...). Nyní je na volné noze, věnuje se poradenství, publikuje v řadě médií (Zdravotnický deník, Info.cz, Reflex, Pravý břeh...).

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky Na zdraví, podcast, Jan Klusáček, zdravotnictví, zdraví, Milan Malý, Evropa, Česko, Evropská unie, Spotify, Grant Thornton, František Vlček, Jindřich Vobořil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na zdraví! Vznikl nový podcast zaměřený na české zdravotnictví  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.