Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hygiena zavřela kvůli koronaviru třídu. Začněme covid vnímat jako běžné respirační onemocnění, vyzývá náměstek primátora

Hygienici poslali na jedné ze Základních škol v Liberci kvůli koronaviru do karantény jednu celou první třídu i s učitelkou. Na covid-19 byla pozitivní jedna žákyně, uvedl dnes na facebooku náměstek libereckého primátora pro školství Ivan Langr (Starostové pro Liberecký kraj). Žádná další opatření na škole hygienici nenařídili, děti i učitelku ale čeká opakované testování, řekla mluvčí Krajské hygienické stanice v Liberci Zuzana Balašová.

V Libereckém kraji jde teprve o druhý podobný případ, potvrdila Balašová. Kvůli kronaviru u jednoho z pracovníků jsou uzavřena i všechna tři pracoviště Základní školy Frýdlant, která kvůli tomu 1. září nezahájila výuku a otevře nejdříve 9. září. Návrat libereckých prvňáčků z uzavřené třídy do školy se předpokládá 14. září. „Pokud ovšem budou mít negativní testy," řekl Langr.

Děti se na dálku učit nebudou, podle Langra je to v případě prvňáčků na začátku školního roku prakticky nemožné. Postup při objevení nákazy náměstek libereckého primátora kritizuje, obává se, že na konci září už budou tímto způsobem uzavřené všechny školy. „Začněme covid vnímat jako běžné respirační onemocnění, ochraňme důkladně rizikové skupiny (jako před chřipkou) a nechme děti chodit školy. Dneska už je covid jen v našich hlavách a škodí tam," vyzývá Langr.

V Libereckém kraji přibylo za posledních 24 hodin 13 nových případů covidu-19, aktuálně se podle informací z krajské hygienické stanice z nemoci léčí 142 lidí, více než polovina z nich na Liberecku. Dalších 127 lidí je v karanténě. Šest pozitivních je i v hokejovém týmu Bílých Tygrů, všichni jsou v karanténě. Podle údajů, které dnes ráno aktualizovalo ministerstvo zdravotnictví (MZCR), odhalily testy v Libereckém kraji od začátku pandemie 644 nemocných, pět jich komplikacím spojeným s koronavirem podlehlo. Hygienici zatím nechali otestovat 18.982 lidí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky školy, správa, koronavirus, základní, Liberec, COVID-19, Liberecký kraj, nemoc, Ivan Langr, karanténa, Krajská hygienická stanice, Starostové pro Liberecký kraj, Facebook, Základní škola Frýdlant

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ivana Antalová

Všichni okolo, co tento virus dostali, nemají žádné příznaky a sedí jen doma. Mezitím, co tato vláda rozkrádá pod rouškou záchrany stát, budou umírat další lidé na jiné choroby, s kterými nikam nejdou, a které za chvíli nebudou léčitelné!! Je totiž marné, že nikdo neposlouchá zkušené lékaře z praxe, kteří k tomu píší, vysvětlují. Tato zkorumpovaná banda mele pořád to stejné a hloupí a nevzdělaní jí věří. Choďte s těmi špinavými a mokrými rouškami, dýchejte přes ně ty svoje bacily zpátky a všechny, které přijdou z venčí a nedivte se potom, že v zimě s takovou odolností dostanete úplně vše. Možná, až budete umírat na těžkou chřipku, tak pochopíte, jaké nesmysly jste dělali. Těm, co to potřebují, starší lidé, s nějakou závažnou diagnózou ap. zatím nikdo nic nedal na ochranu pořádného nedal. Vidím to ve svém okolí v pečovatelských domech!!!!

Pátek, 4. září 2020, 19:15Odpovědět

Klara Vanková

Dnes u dveri skoly prvnacek sel domu v papucich.Maminka ho poslala pro boty a pani ucitelka vyhodila ven pred dvere ze uz dle covid pravidelho predali tak nesmi zpet."A mami to je ono ta skola kam jsem se tesil dodal slzejici prvnacek.Velka gratulace mi nisterstvu!

Čtvrtek, 3. září 2020, 20:12Odpovědět

Sarka Cervenakova

Však už je to nahlavu postavené tvl dej tě pokoj a nechte nás se stim poprat samotný jako s každou jinou nemoci sakra

Čtvrtek, 3. září 2020, 18:18Odpovědět

Jana Studničná

Souhlasím naprosto, někde téměř připomíná hon na čarodějnice. Virus má nyni (oproti jarní situaci)známé chování a zdravotní systémy evropských zemí s ním umi pracovat. Problém už vidí jen polit

Čtvrtek, 3. září 2020, 16:00Odpovědět

Sasanka Hajní

Jasně, že má náměstek pravdu - dokud nepochopíme, že to zkrátka JE běžné respirační onemocnění a nepřestaneme kvůli tomu lidi zavírat do nesmyslné karantény, tak tohle šílenství nikdy neskončí.

Čtvrtek, 3. září 2020, 14:12Odpovědět

Hygiena zavřela kvůli koronaviru třídu. Začněme covid vnímat jako běžné respirační onemocnění, vyzývá náměstek primátora  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.