Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hodiny ve frontě na test. Lidé ve vedru čekali na ulici

Klidně i na více než pět hodin se v pondělí protáhlo čekání na provedení testu na koronavirus. Lidé čekali v dlouhé frontě na Husově ulici, kde je odběrové místo. Podle nemocnice se testů v pondělí provedlo 399.

„Dnešní den byl "odběrově" náročný pro zdravotníky i zájemce o testování. Otestovali jsme 399 lidí a po celý den se tvořily fronty,“ uvedla pak liberecká nemocnice na sociálních sítích.

A právě na sociálních sítích se strhla velká kritika systému odběrů. „Lidé dnes byli roztroušeni po celém okolí, není úplně super, když se přes ně prodírají děti, když jdou ze školy,“ napsal například Jirka Hlinka.

„Fronta, z které sálala bezmoc, smutné, nedůstojné. Dá se toto označit za zdravotnictví na vysoké úrovni?“ uvedl na twitteru uživatel s nickem Tvrznice.

Pracovníci nemocnice kolem poledne čekajícím lidem rozvezli alespoň vodu. „O posílení kapacity odběrového pracoviště a prodloužení provozní doby jednáme,“ dodala nemocnice.

Na situaci už zareagoval i hejtman Martin Půta. „Dlouhé fronty před všemi odběrovými místy v našem kraji je něco, co musí naše nemocnice okamžitě začít řešit. Omlouvám se tímto vám všem, kteří jste v takové frontě museli čekat. A to bez ohledu na to, jestli se jedná o naše krajské nemocnice nebo ty, kde Liberecký kraj nemá přímou rozhodovací pravomoc,“ uvedl.

Ten na dnešek inicioval jednání s řediteli nemocnic, krajské hygieny a krajským náměstkem pro zdravotnictví Přemyslem Sobotkou.

V úterý kolem osmé hodiny ráno pak u odběrového místa opět rostla fronta asi tří desítek lidí. Drtivá většina z čekajících přitom má test na koronavirus nařízený povinně.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto KNL

Štítky koronavirus, testování, trasování, liberec, hygiena, nemocnice, Krajská nemocnice Liberec, Martin Půta, Přemysl Sobotka, Krajská hygienická stanice, Twitter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hodiny ve frontě na test. Lidé ve vedru čekali na ulici  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.