Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Liberecký kraj zatím další opatření kvůli covidu přijímat nebude

Liberecký kraj zatím žádná další opatření kvůli koronaviru přijímat nebude. Po dnešním zasedání krizového štábu Libereckého kraje to řekla mluvčí hejtmanství Andrea Fulková. Potvrzených případů onemocnění covidem-19 v regionu v posledních dnech rychle přibývá, nákazou jsou postižené zejména školy.

„Zasaženo jich je asi 50, zcela zavřená ale není žádná," řekla mluvčí Krajské hygienické stanice v Liberci Zuzana Balašová. V kraji je 484 mateřských, základních a středních škol.

Krizový štáb se v pondělí sešel kvůli zhoršující se epidemiologické situaci poprvé po více než čtvrt roce. „Rozhodně nechceme podcenit situaci a už několikrát se nám to vyplatilo," uvedla Fulková. Žádná další opatření se ale zatím podle ní zavádět nebudou. Pro všechny okresy kraje platí první, zelený stupeň rizika, který znamená lokální ohniska a sporadické komunitní šíření. Další jednání krajského krizového štábu bude podle Fulkové v pátek, pokud nenastanou nějaké závažnější okolnosti pro dřívější konání.

Podle údajů ministerstva zdravotnictví mělo v kraji pozitivní test na koronavirus od prvního zjištěného případu z 10. března celkem 1484 lidí, z toho více než polovina připadá na posledních 14 dnů. Nejzasaženější je Liberecko, z 828 aktivních případů je 498 tam. V přepočtu na 100 tisíc obyvatel za posledních sedm dnů je na Liberecku 182 případů. Hůře je na tom aktuálně v tomto přepočtu jen pět jiných okresů v zemi.

Liberecký kraj se kvůli zhoršené epidemiologické situaci rozhodl část zásob osobních ochranných pomůcek darovat obcím, svým příspěvkovým organizacím a žákům na druhém stupni základních škol a středoškolákům. Mezi 16 086 žáků z 53 základních a středních škol v regionu kraj rozdělí 402 150 nanomasek, dalších 252 300 dostanou pracovníci 85 příspěvkových organizací kraje a 432 tisíc nanofiltrů obdrží 77 obcí, jež o ně požádaly.

Autoři | Foto FN Brno

Štítky koronavirus, Liberecký kraj, covid, nemoc, COVID-19, krizový štáb, Krajská hygienická stanice, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký kraj zatím další opatření kvůli covidu přijímat nebude  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.