Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

V Libereckém kraji za poslední týden přibylo 553 případů covidu

V Libereckém kraji za poslední týden přibylo 553 potvrzených případů nemoci covidu-19. Přírůstek není tak velký jako o týden dříve, kdy bylo rekordních 585 případů, vyplývá z údajů ministerstva zdravotnictví a krajské hygieny. Za poslední týden se vyléčilo v kraji 278 lidí a nikdo nezemřel. Počet uzdravených tak stoupl na 892 a počet mrtvých v souvislosti s koronavirem zůstal na sedmi.

Od prvního zjištěného případu testy odhalily koronavirus u 2364 lidí z Libereckého kraje, v absolutním počtu má méně případů jen Karlovarský kraj. V přepočtu na 100.000 obyvatel jsou na tom lépe tři kraje, v Libereckém je na 100.000 obyvatel 533 pozitivně testovaných lidí od prvního zjištěného případu.

V kraji je 1310 aktivních případů, což jsou nemocní i takzvaně bezpříznakoví, kteří měli ale pozitivní test na koronavirus. Před týdnem bylo v kraji 1046 aktivních případů. V karanténě je kvůli kontaktu s nemocným dalších 529 lidí. Za posledních sedm dnů pouze ve čtvrtek za jediný den přibylo více než 100 případů (123), o týden dříve byly takové dny tři.

Nejhůře je na tom v kraji stále Liberecko, na které připadá 63 procent aktivních případů v kraji. V přepočtu na 100.000 obyvatel je na Liberecku za posledních sedm dnů 171 případů. I zde se ale ve srovnání s předchozím týdnem a tímto přepočtem situace mírně zlepšila. Liberecko společně s Jabloneckem patří ohledně rizika nákazy mezi oranžové okresy, což značí druhý stupeň nebezpečí. Pro Semilsko a Českolipsko platí první stupeň, tedy zelená barva.

Autoři | Foto vfn.cz

Štítky koronavirus, Liberecký kraj, covid, nemoc, COVID-19, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Krajská hygienická stanice, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Libereckém kraji za poslední týden přibylo 553 případů covidu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.