Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Do trasování v Libereckém kraji se zapojí dvanáct policistů

Vedení policie Libereckého kraje nabídlo pomoc s trasováním krajské hygieně. Vyčleněno bude dvanáct policistů – nováčků a také policistek z tiskového oddělení.

„Z trasujících policistů se jedná především o nově nastupující policisty, kteří budou teprve absolvovat základní odbornou přípravu. Dále pak policistky z oddělení tisku a prevence a v neposlední řadě o policisty ze Služby kriminální policie a vyšetřování,“ řekla preventistka liberecké policie Markéta Razáková.

Policisté už jsou proškolení na systém, který vyvinula Technická univerzita a projdou školením na národní systém Daktela. „Po ukončení všech potřebných školení budou policisté formou call centra kontaktovat nově pozitivní případy COVID-19, kterým bude nařízena izolace, a budou telefonicky dotazovány, s kým mohl vzniknout v poslední době rizikový kontakt,“ dodala Razáková.

Libereckým hygienikům vypomáhají i studentky ze střední zdravotní školy, univerzity i deset dobrovolníků z řad pracovníků krajského úřadu a další z veřejnosti. Z hygieny je do trasování zapojeno zhruba 50 lidí.

V Libereckém kraji za pondělí přibylo 168 nově odhalených případů. Takzvaně aktivních případů, mezi něž patří nejen nemocní, ale i bezpříznakoví, je v kraji podle údajů ministerstva aktuálně 2438. V souvislosti s covidem-19 od začátku března v kraji zemřelo 16 lidí a vyléčilo přes 2000.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, hygiena, covid, trasování, Liberecký kraj, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do trasování v Libereckém kraji se zapojí dvanáct policistů  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.