Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Šest policistů pomůže na covidové jednotce českolipské nemocnice. Jejich rozhodnutí si vážím, říká policejní ředitel

První dvojice z celkem šesti policistů z krajské pořádkové jednotky dnes nastoupila do českolipské nemocnice. Budou tam pomáhat na covidovém oddělení především s věcmi, které jsou pro tamní sestry fyzicky náročné. Celá šestice dobrovolníků už absolvovala vstupní školení.

Policisté ve středu prošla školením, dva z nich už pak v nemocnici zůstali na první dvanáctihodinovou směnu. „Na vstupním školení nám zdravotníci vysvětlili, a hlavně názorně předvedli, jak máme postupovat při oblékání a svlékání ochranného obleku. Sestřičky nám řekly, že nejvíc ocení naši pomoc s polohováním pacientů, které je fyzicky hodně vyčerpává," přiblížil středeční ráno Miloš Veselý, který si odslouží svoji první denní dvanáctku.

Policisté v nemocnici zůstanou tak dlouho, jak bude třeba. Většina policistů, kteří posílí nemocniční zdravotnický personál, už prošla v minulosti profesním zdravotnickým kurzem pro potřeby výkonu služby u policie. „Mnohému se samozřejmě budou muset ještě naučit, ale do toho s tímto vědomím šli a jsou připraveni pomáhat, jak nejlépe dovedou,“ doplnila mluvčí policie Ivana Baláková.

Rozhodnutí nastoupit do nemocnice ocenil i krajský policejní ředitel Vladislav Husák. „Jejich rozhodnutí pomáhat zdravotnímu personálu s vážně nemocnými pacienty si velmi vážím. Vím, že naši policisté budou pracovat jako pomocný personál na covidových jednotkách, a o to více jejich působení v nemocnici ctím, stejně tak jako ctím práci všech zdravotníků a dobrovolníků, kteří jsou v boji s covidem nasazeni do první linie,“ řekl.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, covid, nemocnice, zdravotnický pracovník, Miloš Veselý, Vladislav Husák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šest policistů pomůže na covidové jednotce českolipské nemocnice. Jejich rozhodnutí si vážím, říká policejní ředitel  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.