Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nakažených za týden v Libereckém kraji přibylo nejméně od poloviny září

V Libereckém kraji přibylo za poslední týden nejméně nakažených covidem od poloviny září. Pozitivní test na koronavirus mělo za předchozích sedm dnů 300 lidí, o týden dřív přibylo 425 případů. V přepočtu na 100 tisíc obyvatel za posledních sedm dnů přibylo 68 případů, o týden dříve to bylo 96. Plně očkována vakcínou proti koronaviru je desetina obyvatel kraje, částečně čtvrtina. Vyplývá to z dat na webu ministerstva zdravotnictví.

Vakcínu za předchozích sedm dnů dostalo obdobně jako za týden dříve přes 17 tisíc lidí. V průměru se denně v pracovních dnech očkuje v kraji kolem 3000 lidí, nejvíce dávek vakcíny za jeden den bylo podáno minulý čtvrtek, a to 3313. V kraji se 442 476 obyvateli od začátku ledna bylo očkováno 109.929 lidí a z nich je plně 44 391.

Podle přepočtu na 100 tisíc obyvatel je sedmidenní incidence nad 100 novými případy v kraji jen na Českolipsku, a to na 119. O týden dříve byla na hodnotě 149 případů. Nadále se zlepšuje situace i ve zbývajících okresech kraje. Aktuálně je Liberecko a Jablonecko při přepočtu na 100 tisíc obyvatel na 70 případech za sedm dnů a Semilsko na 30.

Za poslední týden zemřelo s koronavirem nebo v jeho důsledku v kraji deset lidí, o jednoho více než před týdnem. Týdenním maximem je 94 úmrtí v polovině března. Za 13 měsíců trvání epidemie v souvislosti s koronavirem zemřelo v kraji 1268 lidí. Od prvního zjištěného případu loni v březnu se koronavirem prokazatelně nakazilo 79 893 lidí s bydlištěm v Libereckém kraji a z nich se vyléčilo dosud přes 77 700.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FN Brno

Štítky koronavirus, Liberecký kraj, očkování, COVID-19, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Kučera

Tohle nejsou články, ale číselné magorismy, které po roce může psát už jen vyšinutý drban. Možná zkuste ještě přihodit každý den něco o počasí a tlaku v "hektopascalech". To bylo asi stejně populární :-D

Sobota, 15. května 2021, 00:05Odpovědět

Nakažených za týden v Libereckém kraji přibylo nejméně od poloviny září  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.