Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Očkovaní budou mít hrazených pět PCR testů měsíčně, dosud byly dva

Ze zdravotního pojištění bude od 17. ledna hrazeno pět PCR testů na koronavirus za kalendářní měsíc lidem, kteří mají dokončenou vakcinaci. Dosud měli nárok jen na dva testy měsíčně, rozočkovaní a lidé s kontraindikacemi na pět testů. Na tiskové konferenci po jednání vlády to řekl ministr zdravotnictví Vlastimil Válek.

Neočkovaní lidé nad 18 let nemají testy hrazené z veřejného zdravotního pojištění. Za PCR test tak zaplatí zhruba 800 korun. Pro rozočkované, osoby s kontraindikacemi očkování zapsanými v Informačních systému infekčních nemocí a děti dál podle mimořádného opatření zůstává také pět testů měsíčně.

Všichni pracovníci se budou muset od pondělí dvakrát týdně testovat antigenními samotesty. Po pozitivním výsledku budou chodit do pětidenní karantény a další PCR test už podstoupit nemusí. Pokud ho na vlastní žádost absolvují, negativní výsledek jim karanténu může ukončit i dříve.

Zaměstnanci s pozitivním antigenním testem mohou dostat elektronicky neschopenku. Pokud se u těchto osob objeví symptomy covidu-19, dostanou preventivně skrze SMS zprávu možnost objednat se na PCR test bez toho, že by museli od lékaře dostat žádanku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Archiv VARS

Štítky ČR, vláda, koronavirus, testování, PCR Test, Vlastimil Válek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Očkovaní budou mít hrazených pět PCR testů měsíčně, dosud byly dva  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.