Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jablonecká nemocnice ruší plánovanou péči. Důvodem je nárůst covidových pacientů

Městská nemocnice v Jablonci nad Nisou po pár týdnech opět zrušila plánovanou péči. Nepřijímá tak pacienty k plánovaným operacím ani dalším výkonům. Důvodem je nárůst počtu pacientů s koronavirem a stoupající nemocnost personálu.

Kromě covidových pacientů přibývá v nemocnici taky nemocných zaměstnanců. „Stoupá to druhý týden v řadě," uvedl ředitel Vít Němeček. Podle něj mají ve stavu nemocných 86 lidí, což je zhruba desetina personálu nemocnice.

„Důležitý je nejen počet nemocných, ale i struktura. Hodně nám onemocněli lidé, kteří pracují na intenzivní péči, operačních sálech a tak dále," dodal. Podle něj se zatím nedá odhadnout, za jak dlouho budou moci plánovanou péči obnovit. Zřejmě to ale potrvá minimálně týden až dva.

V jablonecké nemocnici se starají aktuálně o 23 pacientů s covidem, z nich čtyři potřebují intenzivní péči. V celém kraji je hospitalizováno 153 pacientů s covidem, nejvíce jich je v krajské nemocnici v Liberci. Dnes ráno tam měli 76 takových pacientů a z nich osm leželo na oddělení ARO či JIP. Liberecká nemocnice zatím plánovanou péči neomezila.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky koronavirus, nemocnice, Jablonec nad Nisou, operace, pacient, Nemocnice Jablonec nad Nisou, COVID-19, Vít Němeček, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonecká nemocnice ruší plánovanou péči. Důvodem je nárůst covidových pacientů  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.