Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Testovací místo na Husově ulici končí svůj provoz, o službu není zájem

Krajská nemocnice v Liberci ukončuje dnes, v pátek 31. března, provoz odběrového místa na Husově ulici za budovou K. Až dosud se zde mohli lidé nechat otestovat na covid, nyní už to nebude možné. Důvodem je malý zájem o testování.

Provoz pracoviště je proto ztrátový. Pokud se bude chtít někdo nechat otestovat na covid, musí se obrátit na svého praktického lékaře, případně si udělat samotest. Další možností si najít testovací místo blízké svému bydlišti na portále ministerstva zdravotnictví.

Od prvního zjištěného případu v březnu 2020 se koronavirem v Libereckém kraji prokazatelně nakazilo přes 190.000 lidí, což je přes 43 procent obyvatel regionu. Maximem za sedm dnů bylo 10.279 nově nakažených loni na přelomu ledna a února. Nyní jsou počty potvrzených případů výrazně nižší, aktuálně za posledních sedm dnů jich přibylo 145.

Ministerstvo zdravotnictví za celou dobu trvání pandemie koronaviru eviduje v Libereckém kraji v souvislosti s tuto nemocí 1647 zemřelých. Z toho 19 lidí zemřelo od začátku letošního roku.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS HKH

Štítky covid, testování, nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Testovací místo na Husově ulici končí svůj provoz, o službu není zájem  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.