Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Perle pro Marušku pomáhá vážně nemocné mamince dvou dětí

V rámci sobotního festivalu Jablonecká Perle můžete podpořit projekt Perle pro Marušku, který organizuje Nadace Preciosa. Zakoupením drobného předmětu přispějete mladé mamince Marii, která bojuje s vážnou nemocí.

Společně s organizátory Jablonecké Perle jsme se v Nadaci Preciosa rozhodli podpořit Marušku z Jablonce. Budeme prodávat naše charitativní předměty a výtěžek z prodeje půjde na její léčbu,“ říká Lenka Šimková z Nadace Preciosa. Sbírka začne společně s festivalem v sobotu 26. 8. v 10 hodin na Horním náměstí, u stánku Preciosa Ornela.

Marii K. byla před třemi lety diagnostikována rakovina tlustého střeva. Navzdory operaci a následné léčbě rakovina metastázovala, a tak sotva čtyřicetiletá maminka dvou malých dětí nyní čelí nepříznivé prognóze. „Maruška se však odmítá vzdát a hledá cesty, jak svůj život prodloužit. Veřejná sbírka ji umožní pokračovat v podpůrných terapiích, které nehradí pojišťovna,“ vysvětluje Šimková. 

Marie vede blog Tančím o život, kde se dělí o své pocity, zkušenosti a naděje v této náročné cestě. Její síla a odhodlání jsou inspirací pro všechny. „Píši o tom, jak zůstat naživu i se smrtelnou diagnózou. Píši o tom, jak to nevzdávat a věřit,“ uvádí svůj blok Marie K.

A jak je možné Marii podpořit? „Přijďte na akci Jablonecká Perle a vstupným přispějte dobrovolně. Navštivte stánek Nadace Preciosa a podpořte Marušku nákupem charitativních předmětů. Zúčastněte se tomboly o skvělé ceny tím, že si na ni zakoupíte lístky. Nebo přispějte přes QR kód do veřejné sbírky či zašlete příspěvek na sbírkový účet Nadace Preciosa: 115-1546940277/0100, do zprávy pro příjemce napište Perle pro Marušku,“ vyjmenovává Šimková.

Festival Jablonecká perle se uskuteční v sobotu 26. srpna na Horním náměstí v Jablonci nad Nisou.

Ohodnoť článek

Foto Město Jablonec

Štítky pomoc, Nadace Preciosa, Perle pro Marušku, Tančím jak o život, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Perle pro Marušku pomáhá vážně nemocné mamince dvou dětí  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.