Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Pátek 18. října 2024  |  Svátek má Lukáš
Bez reklam

Jablonecká nemocnice získala v rámci kraje unikátní ultrazvuk pro urologii, dokáže včas zachytit karcinom prostaty i varlete

Jablonecká nemocnice díky grantové podpoře nadačního fondu Muži proti rakovině pořídila nový ultrazvukový přístroj pro urologické oddělení. Je vybaven barevným dopplerem a základními sondami, včetně transrektální a sondy pro včasný záchyt tumoru varlete.

„Díky novému ultrazvukovému přístroji dojde k výraznému zlepšení diagnostiky urologických onemocnění, zejména fúzních navigačních biopsií prostaty, které v našem zařízení provádíme jako jediní v Libereckém kraji. Nové vybavení umožní vyšetřit více pacientů, zkrátit objednací dobu a poskytnout včasnou diagnostiku, což je klíčové pro úspěšnou léčbu karcinomu prostaty a dalších urologických onemocnění,“ říká mluvčí jablonecké nemocnice Jana Luňáková.

Nemocnice Jablonec nad Nisou má plnou certifikaci Ministerstva zdravotnictví ČR v programu časného záchytu karcinomu prostaty, což umožňuje poskytování nadstandardní péče nejen pacientům z regionu, ale i z jiných částí Česka.

„Jsme rádi, že můžeme díky novému ultrazvuku pro urologii poskytnout našim pacientům ještě lepší péči,“ uzavírá mluvčí nemocnice.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením Nemocnice Jablonec nad Nisou

Štítky zdraví, urologie, nemocnice, Jablonec nad Nisou, ultrazvuk, prostata, karcinom

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonecká nemocnice získala v rámci kraje unikátní ultrazvuk pro urologii, dokáže včas zachytit karcinom prostaty i varlete  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.