Počasí dnes13 °C, zítra12 °C
Pondělí 28. října 2024  |  Svátek má Státní svátek
Bez reklam

Českolipská nemocnice usnadní komunikaci neslyšících pacientů se zdravotníky. Nabízí jim online videohovor s tlumočníkem

Českolipská nemocnice se připojila k projektu Bezbariérová nemocnice. U všech vchodů do nemocnice a klíčových ambulancí umístila QR kódy, po jejichž načtení do chytrého telefonu mohou neslyšící pacienti komunikovat prostřednictvím videohovoru s tlumočníkem do znakové řeči se zdravotnickým personálem nemocnice.

„QR kódy po naskenování chytrým telefonem pacienta přesměrují na odkaz, kde může zahájit videohovor s tlumočníkem do znakové řeči. Ten je dostupný 24 hodin denně a přetlumočí informace o pacientovi zdravotnickému personálu,“ popisuje systém marketingová specialistka Nemocnice s poliklinikou v České Lípě Anna Kašparová.

„Tlumočení pro neslyšící pacienty vítám jako další krok, který nás činí přívětivější a vstřícnější nemocnicí pro všechny naše pacienty,“ říká o nové službě generální ředitel nemocnice Pavel Marek.

Tlumočení pro neslyšící je zdarma a kromě QR kódů v areálu nemocnice je dostupné také prostřednictvím odkazu na webových stránkách nemocnice. „Na nich stačí kliknout na ikonu pro neslyšící, která pacienta automaticky přesměruje na odkaz pro videohovor. Projekt probíhá ve spolupráci s organizacemi Unie Neslyšících Brno a Deafcom. Unie neslyšících zajišťuje odborné tlumočníky znakového jazyka, zatímco Deafcom se stará o technologické řešení,“ uzavírá za českolipskou nemocnici Anna Kašparová.

Ohodnoť článek

Foto se svolením Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa

Štítky neslyšící, komunikace, nemocnice Česká Lípa, Česká Lípa, zdravotnictví, hendikep

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českolipská nemocnice usnadní komunikaci neslyšících pacientů se zdravotníky. Nabízí jim online videohovor s tlumočníkem  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.