Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Nemocných přibývá. Chřipka řádí hlavně na Semilsku

V Libereckém kraji opět přibylo osob s respiračními infekcemi. Zatímco první lednový týden hlásila Krajská hygienická stanice 889 případů na 100 tisíc obyvatel, po týdnu narostlo číslo o pětinu na 1077. Poprvé v letošním roce se také hygienici setkali s chřipkou typu A na území Libereckého kraje.

„Epidemiologická situace v Libereckém kraji odpovídá ročnímu období a to včetně nárůstu hlášení po vánočních prázdninách,“ popisují hygienici.

Naprosto odlišná situace je v různých částech Libereckého kraje. Například na Liberecku oproti minulému týdnu ubylo nemocných o necelých sedm procent, na Českolipsku a Semilsku naopak přibylo případů skoro o sedmdesát procent.

Poprvé v letošním roce se také objevil v Libereckém kraji první případ chřipky typu A. Ta napadá jak všechny savce, tak i ptáky a každoročně se u ní objevují nové mutace. Právě kvůli tomu je nutné na každé období připravovat novou vakcínu pro právě aktuálně rozšířený druh.

Štítky Liberecký kraj, okres Semily, Krajská hygienická stanice, okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocných přibývá. Chřipka řádí hlavně na Semilsku  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.