Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Nemocnice vedle roušek uvítají i dobrovolníky, zapojit se může každý

Zdravotníci v těchto dnech zažívají opravdu náročné chvíle. Aktuálně tak nemocnice hledají dobrovolníky, kteří jsou ochotni pomoci třeba jen pár hodin denně.

Pokud zrovna doma nešijete roušky nebo vám třeba chybí vůz pro rozvážení jídel a potravin a přesto chcete pomoci, můžete se přihlásit jako dobrovolník do nemocnice. „Zdravíme všechny, kteří nám chtějí pomáhat. Budete-li mít v nejbližších dnech a týdnech čas a chuť zapojit se s námi do práce v nemocnici v této náročné době, vyplňte nám, prosíme, formulář, ozveme se vám zpět,“ uvádí mluvčí liberecké nemocnice Václav Řičář.

Formulář najdete na webu Krajské nemocnice www.nemlib.cz. Vyplníte zde základní informace a nemocnice se vám do dvou pracovních dnů ozve.

Takovou pomoc uvítá i nemocnice v České Lípě. Vážení spoluobčané, v současné chvíli si vytváříme databázi osob, kteří by v případě potřeby mohli vypomoci na odděleních českolipské nemocnice,“ informovala mluvčí českolipské nemocnice Kateřina Amrichová. Lidé se mohou přihlásit dle kategorií mezi zdravotníky, tedy osoby se zdravotnickým vzděláním, studenty, kteří se na povolání zdravotníka připravují, a dobrovolníky. „Zájemci, hlaste se prosím na Personální oddělení NsP ČL a.s. prostřednictvím emailu zamestnani©nemcl.cz, dotazy na tel. čísle 487 954 035, 487 954 033,uvedla mluvčí.

Zájem o roušky pokračuje. Ideální jsou ty s kapsičkou

Všechny nemocnice v kraji nadále uvítají také šité roušky. V současné době je vhodné, aby lidé, kteřé roušky šijí, vytvořili na roušce z rubové strany ještě jednu vrstvu. Do této kapsičky, která bude přístupná z obou stran (bude tedy přišitá k vrchnímu a spodnímu okraji), v rozměru 15 x 20 cm, budeme následně moci vkládat ušitý nanofiltr,“ vysvětlil Řičář.

Roušky uvítají i v Jablonci. Vážení spoluobčané, rádi bychom touto cestou poděkovali všem, kteří se zapojili do šití plátěných roušek pro zaměstnance naší nemocnice. Od úterý se k nám dostalo kolem 600 ks. Také díky iniciativě řady kolegů, jsou nyní zajištěni jedním kusem tohoto typu roušky všichni zaměstnanci. S ohledem na vývoj situace formu této pomoci i nadále intenzivně uvítáme. Kontaktní osobou je kolegyně Blanka Kudrnáčová, tel.: 725 762 633, e mail: blanka.kudrnacova@nemjbc.cz. Poděkovat bychom chtěli i dalším osobám či firmám, kteří se na podpoře personálu podílí jinými drobnějšími aktivitami,uvedla mluvčí jablonecké nemocnice Petra Hybnerová.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Vít Hassan

Štítky nemocnice, rouška, dobrovolníci, zdravotnický pracovník, Krajská nemocnice Liberec, Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice vedle roušek uvítají i dobrovolníky, zapojit se může každý  |  Koronavirus  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.