Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Libereckém kraji funguje druhé stacionární odběrové místo, přibudu další dvě

V Libereckém kraji začalo fungovat druhé stacionární odběrové místo pro pacienty s podezřením na koronavirus. Po Krajské nemocnici Liberec ho má ode dneška i nemocnice v Jilemnici. Další vzniknou v Jablonci nad Nisou a České Lípě. V Libereckém kraji bylo ve čtvrtek zatím 34 potvrzených případů nákazy koronavirem, za den jich přibylo 12. To je největší denní přírůstek.

V Jilemnici bude fungovat odběrové místo denně včetně víkendu od 9:00 do 11:00. „Pokud to bude potřeba, provozní dobu prodloužíme," uvedl náměstek hejtmana Přemysl Sobotka. Na odběry jsou podle něj připravené také nemocnice v České Lípě a Jablonci nad Nisou. „Zatím nám chybějí testy a ochranné pomůcky. Jakmile budou, začnou odběrová místa fungovat," dodal náměstek. Odběry na všech těchto místech se podle něj budou dělat jen lidem, u nichž to doporučí hygienici nebo lékaři.

V nemocnicích v Liberci a Jilemnici jsou odběrová místa ve venkovních stanech. Pacient může vjet autem přímo do stanu, kam přijde zdravotník v ochranném obleku. „Ten otevřeným okénkem odebere biologický vzorek, předá jej k laboratornímu vyšetření a pacient může odjet. Dochází tím k úspoře času a také minimalizaci případných rizik," uvedl mluvčí kraje Jan Mikulička. Odběrová místa jsou v areálech nemocnic označena směrovkami.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky koronavirus, Liberecký kraj, Jilemnice, odběrové místo, Jablonec nad Nisou, Česká Lípa, Krajská nemocnice Liberec, Masarykova městská nemocnice v Jilemnici, nemocnice, Přemysl Sobotka, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Libereckém kraji funguje druhé stacionární odběrové místo, přibudu další dvě  |  Koronavirus  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.