Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Koronavirus už je i v domově seniorů na Františkově. Onemocněl zaměstnanec a jeden z klientů

V Domě seniorů v libereckém Františkově byl potvrzen koronavirus u jednoho pracovníka a také jednoho z klientů, konkrétně v domě Bára. Už dnes se v něm začaly provádět dezinfekční práce. Část pracovníků a klientů také projde testy na koronavirus. V Libereckém kraji už je padesát případů koronaviru.

„Část zaměstnanců zůstane v domácí karanténě, část na služebních pokojích Domu Bára. Celé patro se dezinfikuje a následně odborníci a zdravotníci dle výsledků testů vyhodnotí další postup,“ uvedla mluvčí kraje Andrea Fulková.

V přepočtu na 100.000 obyvatel je v Libereckém kraji 10,14 případu. Většina nemocných se léčí doma. V Krajské nemocnici Liberec leží tři nemocní, jeden na ARO a dva na infekčním oddělení. „Jednoho pacienta jsme mohli propustit do domácího léčení," dodal mluvčí nemocnice Václav Řičář.

Podle informací z Krajské hygienické stanice v Liberci bylo zatím na nový typ koronaviru v kraji testováno 692 lidí, v karanténě je na základě rozhodnutí hygieniků 22 lidí a u dalších bezmála 4000 karanténu uložili lékaři. V Libereckém kraji je nejvíc nemocných na Liberecku, testy tam vyšly pozitivně 21 lidem. Na Jablonecku mají 13 potvrzených případů, na Semilsku deset a dva na Českolipsku.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky koronavirus, Liberecký kraj, františkov, domov důchodců, COVID-19, dům, Františkov (Velké Kunětice), karanténa, Krajská nemocnice Liberec, Krajská hygienická stanice, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koronavirus už je i v domově seniorů na Františkově. Onemocněl zaměstnanec a jeden z klientů  |  Koronavirus  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.