Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Nemocných s COVID-19 v Libereckém kraji dál přibývá, je jich 121

Nemocných s COVID-19 v Libereckém kraji dál přibývá. Podle informací z ministerstva zdravotnictví (MZCR) testy prokázaly onemocnění u dalších čtyř lidí, aktuálně je v kraji 121 nemocných. Devět pacientů vyžaduje hospitalizaci, sedm jich leží na infekčním oddělení, dva na ARO, řekl mluvčí Krajské nemocnice Liberec Václav Řičář. Podle hygieniků se v kraji první dva lidé z nemoci uzdravili.

Podle informací z Krajské hygienické stanice v Liberci je nejvíc nemocných na Liberecku, nejméně prokázaných případů má Českolipsko. Celkově testovali hygienici v kraji 1514 lidí, u 54 rozhodli o karanténě. Další stovky lidí jsou v karanténě z rozhodnutí praktických lékařů.

V Libereckém kraji aktuálně fungují odběrová místa v Liberci, Jilemnici, České Lípě a Jablonci nad Nisou a otevřít by se dnes mělo také odběrové místo u nemocnice v Turnově. V kraji jezdí dvě odběrové sanitky. Testy zatím zpracovává laboratoř největší Krajské nemocnice Liberec, kde jsou schopni denně vyhodnotit zhruba 250 testů. Už v neděli by je měla začít zpracovávat i laboratoř druhé krajské nemocnice v České Lípě.

Autoři

Štítky koronavirus, Liberecký kraj, covid19, Krajská nemocnice Liberec, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Liberec, Krajská hygienická stanice, Česká Lípa, okres Česká Lípa, Jilemnice, Jablonec nad Nisou, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocných s COVID-19 v Libereckém kraji dál přibývá, je jich 121  |  Koronavirus  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.