Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V kraji je největší zájem o testování před vánočními svátky

V Libereckém kraji jsou na pěti odběrových místech zamluvené takřka všechny termíny před Vánoci i na Silvestra k provedení antigenního testu na koronavirus. V jiných termínech je ale míst zatím dostatek.

Vyplývá to z údajů v rezervačním systému, který umožňuje objednávání v Libereckém kraji teprve od pondělí. Antigenní testy jsou pro lidi zdarma, platí se z veřejného zdravotního pojištění. Už nyní jsou v kraji obsazené všechny termíny u liberecké pobočky zdravotního ústavu ve Vratislavicích nad Nisou, jen několik posledních zbývá v týdnu před Silvestrem v jablonecké nemocnici.

V Krajské nemocnici Liberec jsou obsazené všechny termíny na tento pátek, pro všechny pracovní dny v příštím týdnu před Štědrým dnem i na Silvestra. Den před Štědrým dnem i Silvestr je plně zamluvený také v českolipské nemocnici. Nejméně obsazené jsou zatím termíny v jilemnické nemocnici, i tam jsou ale už takřka zamluvené skoro všechny termíny na 23. prosince.

Na základě testování pedagogů měl hejtman Libereckého kraje Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj) pochyby o tom, zda o testování bude u veřejnosti v kraji velký zájem. Z 8800 učitelů v kraji si antigenní test nechalo udělat v minulém týdnu 1260, což je necelých 15 procent.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS KHK

Štítky ČR, koronavirus, nemocnice, Liberecký, Liberecký kraj, Vánoce, rychlý antigenní test, Štědrý den, silvestr, Krajská nemocnice Liberec, Martin Půta, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, Starostové pro Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V kraji je největší zájem o testování před vánočními svátky  |  Koronavirus  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.